INGEN TEST I DAG: Norwegian vurderer å innføre psykologiske tester av flygere før de blir ansatt i selskapet. I dag har verken Norwegian eller SAS krav om dette.
Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
INGEN TEST I DAG: Norwegian vurderer å innføre psykologiske tester av flygere før de blir ansatt i selskapet. I dag har verken Norwegian eller SAS krav om dette. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpixVis mer

Norwegian vurderer psykologisk test av flygere

Etter Germanwings-ulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian vurderer å innføre psykologiske tester av flygere før de blir ansatt i selskapet. I dag har verken Norwegian eller SAS krav om dette.

- Det er riktig at vi ikke har en slik test, men dette kan kanskje bli et resultat avhengig av hvordan denne debatten utvikler seg. Kanskje kan dette også bli et myndighetskrav, sier flygeleder Gudmund Taraldsen i Norwegian Air til TV 2.

Han mener at det tidligere ble lagt mer vekt på testing av flygernes mentale helse ved at det ble utført psykologiske tester.

- Dette synes jeg godt kan debatteres igjen på bakgrunn av hva som har skjedd, sier han om Germanwings-flygeren Andreas Lubitz som drepte 149 mennesker i Alpene.

SAS opplyser at selskapet baserer sitt sikkerhetsarbeid på erfaring fra flyulykker og flyhendelser.

- SAS vurderer på egne vegne rutiner og standarder, lytter til anbefalinger, og gjør endringer basert på myndighetenes pålegg om at slike vil komme, sier Johansen.

Luftfartstilsynet opplyser at psykologiske tester før ansettelse kan være ett av flere nyttige tiltak for å unngå at flygere med psykiske problemer setter seg bak spakene.

(NTB)