Norwegians beredskapskasse på plass

Flyselskapet Norwegian er blitt tilført 150 millioner kroner i frisk kapital. Pengene skal brukes som beredskapskasse i en eventuell priskrig med SAS og Braathens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Av de 150 millioner kronene er 115 millioner skaffet til veie gjennom en emisjon rettet mot nåværende og nye eiere. Resten er penger skaffet til veie på annen måte, opplyser styreformann Bjørn Kjos til NTB.

Det har ikke vært lett å få beredskapsmidlene på plass. Børsrasene gjør at det er tørke på kapitalmarkedet og pengene hos investorene sitter langt inne, opplyser Kjos.

Norwegian trengte mellom 100 og 200 millioner kroner i beredskapsmidler ble det opplyst på forhånd fra selskapet. Selskapet er utviklet fra Norwegian Air Shuttle (NAS) som opererer på Vestlandet etter oppdrag fra Braathens. Norwegian skal konkurrere med SAS og Braathens på rutene fra Oslo til Bergen, Trondheim og Tromsø.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer