Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gladmelding for Bjørn Kjos:

Norwegians irske datterselskap får omstridt flytillatelse i USA

Har slåss med fagforeninger og konkurrenter i tre år.

KAN FEIRE: I tre år har Norwegian kranglet med fagforeninger, politikere og konkurrenter for å få en flytillatelse i USA for sitt irske datterselskap Norwegian Air International. Nå har de fått den. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KAN FEIRE: I tre år har Norwegian kranglet med fagforeninger, politikere og konkurrenter for å få en flytillatelse i USA for sitt irske datterselskap Norwegian Air International. Nå har de fått den. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef Bjørn Kjos og flyselskapet Norwegian har i tre år ventet på en permanent amerikansk flytillatelse for sitt irske datterselskap - mens kampen har rast mellom fagforeninger, politikere og flyselskaper som har prøvd å få stoppet en slik tillatelse.

Nå er anstrengelsene til Kjos og hans medarbeidere endelig kronet med hell.

Kan juble

«Gjennom denne ordren, gjør departementet sine tentative funn og konklusjoner endelige (...) og tildeler Norwegian Air International Limited (NAI) den utenlandske flyselskapstillatelsen som følger som et Appendix til denne ordren», heter det i en nylig publisert beslutning fra Transportdepartementet i USA.

I går, 1. desember, meldte flere medier at EU hadde mistet tålmodigheten og ville ta saken til voldgiftsretten for å tvinge fram et svar.

Men da hadde det allerede kommet fortgang i saken. Ordren ble gitt allerede den 22. november, går det fram.

Dermed får Norwegian tillatelse til å driver med «transport av personer, eiendom, og post fra hvilket som helst sted eller steder innen hvilken som helst medlemsstat i Den europeiske union (...) til hvilket som helst sted eller steder i USA».

«Tillatelsen skal være effektiv den 2. desember 2016», heter det i tillatelsen fra det amerikanske transportdepartementet.

Norwegian har i påvente av tillatelsen funnet ulike løsninger for å fly mellom Europa og USA. I april fikk selskapet et foreløpig ja til sin søknad.

Nå foreligger det en endelig tillatelse, står det i ordren fra det amerikanske transportdepartementet.

Dermed ligger det høyst sannsynlig an til feiring i Norwegians hovedkvarter på Fornebu.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!