Gladmelding for Bjørn Kjos:

Norwegians irske datterselskap får omstridt flytillatelse i USA

Har slåss med fagforeninger og konkurrenter i tre år.

KAN FEIRE: I tre år har Norwegian kranglet med fagforeninger, politikere og konkurrenter for å få en flytillatelse i USA for sitt irske datterselskap Norwegian Air International. Nå har de fått den. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KAN FEIRE: I tre år har Norwegian kranglet med fagforeninger, politikere og konkurrenter for å få en flytillatelse i USA for sitt irske datterselskap Norwegian Air International. Nå har de fått den. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konsernsjef Bjørn Kjos og flyselskapet Norwegian har i tre år ventet på en permanent amerikansk flytillatelse for sitt irske datterselskap - mens kampen har rast mellom fagforeninger, politikere og flyselskaper som har prøvd å få stoppet en slik tillatelse.

Nå er anstrengelsene til Kjos og hans medarbeidere endelig kronet med hell.

Kan juble

«Gjennom denne ordren, gjør departementet sine tentative funn og konklusjoner endelige (...) og tildeler Norwegian Air International Limited (NAI) den utenlandske flyselskapstillatelsen som følger som et Appendix til denne ordren», heter det i en nylig publisert beslutning fra Transportdepartementet i USA.

I går, 1. desember, meldte flere medier at EU hadde mistet tålmodigheten og ville ta saken til voldgiftsretten for å tvinge fram et svar.

Men da hadde det allerede kommet fortgang i saken. Ordren ble gitt allerede den 22. november, går det fram.

Dermed får Norwegian tillatelse til å driver med «transport av personer, eiendom, og post fra hvilket som helst sted eller steder innen hvilken som helst medlemsstat i Den europeiske union (...) til hvilket som helst sted eller steder i USA».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer