- Norwegians omdømme blant piloter i fritt fall

Har måttet leie inn bemannede fly i stor skala. Bønnfaller mannskaper om å fly på fridager.

- MANNSKAPSMANGEL: - Hvordan man enn vrir og vender på det, er det en mangel på mannskaper i forhold til de flygningene de har, sier lederen for Norwegian Pilots Group, en sammenslutning av fagforeninger som organiserer piloter i flyselskapet Norwegian. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- MANNSKAPSMANGEL: - Hvordan man enn vrir og vender på det, er det en mangel på mannskaper i forhold til de flygningene de har, sier lederen for Norwegian Pilots Group, en sammenslutning av fagforeninger som organiserer piloter i flyselskapet Norwegian. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange passasjerer som trodde de skulle fly med Norwegian har de siste månedene fått beskjed om at et innleid fly fra et annet flyselskap erstatter flygningen.

Bruken av innleide fly med mannskaper - såkalt wetlease - kostet i første kvartal Norwegian hele 112 millioner kroner, mot til sammen 29 millioner kroner i første og andre kvartal i fjor.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer