DANNER FAGFORENING I USA: De ansatte i det Norwegian-tilknyttede bemanningsselskapet SOM Aviation i USA danner en fagforening. Norwegian mener opprettelsen ikke har vært demokratisk, men sier de ønsker et konstruktivt forhold.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DANNER FAGFORENING I USA: De ansatte i det Norwegian-tilknyttede bemanningsselskapet SOM Aviation i USA danner en fagforening. Norwegian mener opprettelsen ikke har vært demokratisk, men sier de ønsker et konstruktivt forhold.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Norwegiantilknyttet bemanningsselskap danner fagforening: - En fantastisk nyhet

Parat i Norge jubler, men Norwegian mener prosessen ikke har vært demokratisk. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en lang og konfliktfylt prosess, er det nå klart at de de ansatte i det Norwegian-tilknyttede bemanningsselskapet i USA, OSM Aviation, går inn for å organisere seg i en fagforening.

Det er klart etter en avstemning i går, der 69 av de ansatte stemte for og 38 mot.

I en pressemelding takkes blant annen fagforeningskollegene i norske Parat for at de lykkes med dette.

- Dette er en fantastisk nyhet, sier Parats nestleder Vegard Einan til Dagbladet.

Rigide regler

De amerikanske reglene for å danne fagforeninger som kan forhandle med selskapsledelsen på veiene av de ansatte, er ganske forskjellige fra de norske.

Ifølge Einan er det rigide krav og frister som må oppfylles. I tillegg er det vanlig at arbeidsgivere driver det Parat-nestlederen kaller antifagforeningskampanjer der de ansatte advares mot å organisere seg.

FORNØYD:  Nestleder Vegard Einan i norske Parat er glad for at OSM Aviation danner fagforening i USA. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FORNØYD:  Nestleder Vegard Einan i norske Parat er glad for at OSM Aviation danner fagforening i USA. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Parat mener også Norwegian har gått hardt ut mot etableringen av en fagforening i USA, noe de har kritisert kraftig.

- Det er totalt uakseptabelt. Det er kun Ryanair som har gått så hardt ut mot etablering av fagforeninger i Europa, har Einan tidligere uttalt til Dagbladet.

Nå sier han at dette ikke lyktes.

- Nådde ikke fram

- Det nådde ikke fram. Det viser at de ansatte vil organisere seg. Det er kjempebra for de der borte og i andre land som ser at det er mulig, sier han.

Einan mener det også vil gjøre samarbeidet mellom de ansatte på tvers av landegrensene enklere.

- I et globalt konsern er det viktig for de ansatte i alle land at vi kan samarbeide gjennom fagforeningene, det gjør det enklere å få til samarbeid, sier Einan. Også for Norwegian er dette bra, mener han.

- Det var det som brakte Norwegian fram da de bygde seg opp de ti første årene at det var et tett samarbeid med de ansatte, mener han.

Norwegian: Ikke demokratisk

Norwegian på sin sine sier de innstilt på å ha et kontruktivt forhold til fagforeningen, men mener fagforeningen er opprettet på udemokratisk grunnlag.

- Vi har alltid respektert de ansattes rett til å organisere seg dersom de ønsker det. Flertallet av våre ansatte er organisert så vi er vant til å samarbeide med ulike fagforeninger. Det som er litt synd her er at amerikanske National Mediation Board (NMB), som har fasilitert valget, har lagt til grunn en ansattliste som er over et år gammel. Det betyr at over 100 av våre amerikanske medarbeidere ikke har fått deltatt i valget. Det er da et mindretall som har stemt for å opprette en fagforening, det er ikke demokratisk. Vi har tatt dette opp med NMB men dette fikk vi ikke gehør for, sier kommunikasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

- Blir automatisk organisert

- Når resultatet er som det er betyr det at alle de kabinansatte som jobber for oss i USA automatisk blir en del av denne fagforeningen. Det er annerledes enn det er i Norge der hver og en kan bestemme selv, sier Sandaker-Nielsen, som ikke tror det er noe de vil forsøke å få omgjort.

- Nå må vi bare forholde oss til at det er formelt er opprettet en fagforening i USA, vi er innstilt på at vi skal ha et godt og konstruktivt samarbeid, sier han.