FÅTT EN EIER: Den lille kattungen har vært på politistasjonen i Narvik siden torsdag og trengte en eier - som den nå har fått. Ifølge politiet er katta veldig kosete og maler hver gang den tas ut av buret. Foto: Rita Søberg / Politiet i Narvik
FÅTT EN EIER: Den lille kattungen har vært på politistasjonen i Narvik siden torsdag og trengte en eier - som den nå har fått. Ifølge politiet er katta veldig kosete og maler hver gang den tas ut av buret. Foto: Rita Søberg / Politiet i NarvikVis mer

«Nøstet» reddet av ny eier

Ukjent person vil ha omsorgen for politi-kattungen på Narvik politistasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For fire dager siden fant politiet i Narvik en liten, ensom kattunge i Ballangen - som de valgte å ta med seg tilbake til politistasjonen.

I går advarte Rita Søberg, politibetjent ved Narvik politistasjon, mot at pusen må avlives dersom ingen melder seg og tar ansvar for dyret.

Men etter flere medieoppslag, både i avisa Fremover og i Dagbladet, ser livet lysere ut for den lille krabaten. 

Meldte seg Politiet i Harstad reklamerte med at pusen er veldig kosete, og at den tydelig er vant til å ha mennesker rundt seg. Betjentene hadde  kattungen, som de tror er rundt seks uker gammel, løpende rundt i politielokalene på vakt.

- Politet har funnet noen som tar seg av katta, sier politikonsulent Anne Rasmussen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Det var ikke den opprinnelige eieren som nå har meldt seg og vil ta vare på katta, oppluser Rasmussen. Men hvem det er - er ukjent, opplyser hun.

Klirrende telefon Operasjonssentralen i Midtre Hålogaland har mottatt utallige katte-hendvendelser både i går og i dag etter medieoppmerksomheten.

- Kjendiskattungen har fått et nytt hjem. Telefonene har ikke stått stille, det har vært mange hundre telefoner. Vi ønsker å sette et lite punktum nå, for dette kan bety at andre hendevendelser blir nedprioritet, operasjonsleder Paul Gunnar Helland til Dagbladet.

- Hun er hos oss i et kattebur og har fått både mat og omsorg, sa Rita Søberg ved Narvik politistasjon i går.

- Den begynner å male med en gang vi tar den ut av buret. Derfor tror vi at det har en eier, sa hun videre.