Notar dømt for boligfusk

Liv og Thore Sivertsen ble budt 3,7 millioner for huset sitt. - Slå til, ingen andre er interessert, sa mekleren. Dagen etter kom det bud på 4,25 millioner. Nå må Notar Eiendom punge ut med mellomlegget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, vi er glade. Det viktigste er at retten tror oss, pengene er underordnet, sier Liv og Thore Sivertsen fra Bergen etter medhold i Gulating lagmannsrett. De får én million i erstatning for elendig meklerjobb.

Ville gjøre kjapp jobb

Familien annonserte boligen sin, med kai og garasje, for salg i august 1998. Etter flere avslåtte bud meldte en interessent inn bud på 3,7 millioner kroner.

- Vi fikk høre at ingen andre var interessert, og at vi burde slå til, sier Sivertsen.

- Hvordan virket mekleren på dere underveis i prosessen?

- Vi hadde hele veien inntrykk av at mekleren var interessert i å gjøre en kjapp jobb. Han gikk ikke i dybden. Det viste seg jo å være riktig, sier boligselger Thore Sivertsen.

Dagen etter fikk han sitt livs sjokk: En annen interessent slo 4.250.000 kroner i bordet - 550.000 over budet Sivertsen ble rådet til å akseptere dagen før.

Det skal ha vært tre interessenter inne i bildet da mekleren fortalte familien at ingen andre var interessert.

- Ble lurt

- Min første tanke var at Notar hadde lurt oss. Det gjorde jeg selskapet raskt oppmerksom på, sier bergenseren.

Notar nektet å ta på seg ansvaret, og vant fram i Bergen byrett. Årsak: Sivertsen inngikk avtale med den nye budgiveren.

Lagmannsretten omgjorde avgjørelsen. Dermed må meklerhuset punge ut med mellomlegget, saksomkostninger og renter. Også meklerhonoraret på 109.000 kroner får Liv og Thore Sivertsen tilbake. Til sammen koster den lemfeldige mekleren Notar 915.000 kroner pluss renter.

Advokat Stian Grøtte hos Notar i Bergen har lest deler av dommen, men ønsker ikke å uttale seg. Notar har ikke bestemt seg for om de skal anke.