Notar rammes av konkurs

- Vi kommer med noe like etter pressekonferansen, sier Kredittilsynet. 53 mister jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere av virksomhetene i eiendomsmeglerkjeden Notar blir slått konkurs, melder NRK.

I alt 12 filialer blir lagt ned og 53 medarbeidere mister jobben.

Flere svar i dramaet rundt den kriserammede meglerkjeden blir avklart kl. 12.00. Da har kjedens adm. direktør Geir Hantveit og styreleder Per Christian Voss i Ekko Eiendom, som er storeier i flere av Notar-virksomhetene, innkalt til pressekonferanse på Aker Brygge.

Kredittilsynet vil komme med en redegjørelse like etter klokka 12. bekrefter seksjonssjef Wilhelm Moen Grøstad overfor Dagbladet.no.

- Jeg kan ikke fortelle nå hva denne redegjørelsen går ut på, men det ligger i sakens natur at det dreier seg om konsesjoner til å drive eiendomsmegling. Vi har jobbet tett rundt Notar de siste dagene, sier Moen Grøstad.

Nærmere 100 Notar-selskap har konsesjon for eiendomsmegling.

- Alle Notar-kontorene har ulik eierstruktur, og derfor er det individuell vurdering av konsesjon. Noen av Notar-kontorene med konsesjon har ikke drevet virksomhet den siste tiden, opplyser seksjonssjef Moen Grøstad. 

Han leder Kredittilsynets seksjon for eiendomsmegling og inkassovirksomhet.

Notar rammes av konkurs

Stengt på grunn av møter

I  Norges Eiendomsmeglerforbund er det ingen som tar telefonen i formiddag.

- Vi har stengt telefonen til klokka 12.15 på grunn av møtevirksomhet, sier en telefonsvarer på forbundets sentralfbord.

Eiendomsmeglerforbundet har fått et ras av henvendelser fra engstelige boligkunder den siste tiden.

Siden i går har denne redegjørelsen ligget ute på forbundets hjemmeside:

NEF om klientmidler


I forbindelse med at det har oppstått økonomiske problemer i en del eiendomsmeglingsforetak, herunder i Notar, har Norges Eiendomsmeglerforbund mottatt henvendelser fra brukere av eiendomsmeglingstjenester om risikoen ved å foreta innbetalinger til meglerforetakenes klientkonti.

Klientmidler
Klientmidler er ikke eiendomsmeglingsforetakenes midler. Klientmidler skal stå på særskilt konto, adskilt fra eiendomsmeglingsforetakets egne midler, jf eiendomsmeglingsforskriften § 3-9. Midler på meglerforetakets klientkonto vil ikke kunne bli beslaglagt av foretakets kreditorer ved en eventuell konkurs i meglerforetaket. Så lenge innbetaling skjer til eiendomsmeglingsforetakets klientkonto, er det derfor ingen risiko for kjøper og selger forbundet med selve innbetalingen.

Lovpålagt sikkerhetsstillelse
Norges Eiendomsmeglerforbund minner om at alle som har tillatelse til å drive eiendomsmegling er pålagt å ha en sikkerhetsstillelse (garanti) på minimum kr 20 millioner, jf. eiendomsmeglingsloven § 2-7 jf. eiendomsmeglingsforskriften § 2-2. Beløpsgrensen forhøyes til kr 30 millioner fra 1. januar 2009. 
 

Det var like før helgen at de store problemene til eindomsmeglerkjeden kom fram i dagen. Kassakreditten ble stengt, og 160 ansatte fikk ikke lønn.

Notar rammes av konkurs