GULLKANTET AVTALE: Geir Hantveit, administrerende direktør i Ekko Eiendom, Notars morsselskap, har en avtalesikret fallskjerm på fem millioner kroner. 
Foto: SCANPIX
GULLKANTET AVTALE: Geir Hantveit, administrerende direktør i Ekko Eiendom, Notars morsselskap, har en avtalesikret fallskjerm på fem millioner kroner. Foto: SCANPIXVis mer

Notarsjef kan få fem millioner for tre måneders jobb

Meglerne får ikke lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre måneders forsøk på å redde eiendomsmeglerkjeden Notar førte ikke fram for selskapets ferske administrerende direktør Geir G. Hantveit.

Mens de ansatte nå fortviler fordi de ikke får lønn, er Hantveit sikret gjennom en gullkantet fallskjermavtale, skriver Finansavisen i dag.

Avisa har fått kjennskap til Hantveits kontraktsbetingelser, som sikrer ham en myk overgang på fem millioner kroner hvis han blir sagt opp.

Mistet bevillingen
Tirsdag denne uka meldte selskapet at de legger ned store deler av virksomheter.

Bakgrunnen for dette er at Kredittilsynet trakk tilbake driftsbevillingen for 34 Notar-kontorer, på grunn av selskapets negative egenkapital.

Notars morselskap, Ekko Eiendom, valgte dermed å slå deler av virksomheten konkurs.

12 kontorer blir lagt ned og 53 personer mister jobben. I tillegg er ytterligere 44 kontorer under avvikling. Her har 110 personer allerede fått en oppsigelse.

Eiendomsmeglerkjeden har i lenger tid hatt finansielle problemer.

Situasjonen forverret seg betraktelig da selskapets bankforbindelse og hovedkreditor Nordea frøs alle kjedens lønns- og kontokredittkontoer i helga.

Det resulterte blant annet at ingen Notar-ansatte har fått utbetalt desemberlønnen.

Lønnsgarantifondet går inn og dekker de utestående utbetalingene.

Håndplukket for jobben
Hantveit ble hentet inn allerede i mars fra meglerkjeden Fokus Krogsveen, der han var direktør.

Han ble pålagt en seks måneders karantene og tiltrådte først i september som administrerende direktør i eierselskapet bak Ekko Eiendom, Rotar AS.

Eierne forklarer til Finansavisen at de ville ha Hantveit med på laget for å styrke selskapets eksisterende ledelse.

På nåværende tidspunkt er det ingenting som tyder på at Rotar har ytterligere driftsoppgaver utover Notar, som er delvis oppløst.

Hantveit framholder likevel at han fremdeles har en jobb, og at betingelsene for fallskjermen ikke er utløst.

- Det stemmer at jeg har et avtalefestet sluttvederlag på to årslønner, som utgjør fem millioner kroner. Det slår først inn når jeg får sparken, noe jeg ikke har fått, sier Hantveit til Dagbladet.no.

Ut av proporsjoner
Han er overrasket over hvor stor oppmerksomhet hans kontraktsbetingelser har fått de siste dagene.

- Jeg synes det har vært en voldsom interesse rundt denne saken. Kontrakten min finnes tydeligvis der ute et sted og jeg skammer meg ikke over den. Men det er greit at den blir sitert riktig, fortsetter han.

Hantveit mottok to millioner kroner i en engangsutbetaling for å begynne i Notar.

Årslønnen utgjør 2,5 millioner kroner og det er også et sluttvederlag på fem millioner, i tilfelle oppsigelse.

Arbeidsoppgavene var først og fremst å rydde opp og restrekturere selskapet.

- Jeg visste at det var behov for å gjøre noe, men jeg kjente ikke til detaljene i den økonomiske situasjon før jeg begynte i september etter karantenen.

Selskapets hovedeier, Terje Stykket, opplyser til Finansavisen at han ikke husker detaljene rundt lønns- og eventuelle avgangsordninger for sin direktør.