Notarsjef kan få fem millioner for tre måneders jobb

Meglerne får ikke lønn.

GULLKANTET AVTALE: Geir Hantveit, administrerende direktør i Ekko Eiendom, Notars morsselskap, har en avtalesikret fallskjerm på fem millioner kroner. 
Foto: SCANPIX
GULLKANTET AVTALE: Geir Hantveit, administrerende direktør i Ekko Eiendom, Notars morsselskap, har en avtalesikret fallskjerm på fem millioner kroner. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tre måneders forsøk på å redde eiendomsmeglerkjeden Notar førte ikke fram for selskapets ferske administrerende direktør Geir G. Hantveit.

Mens de ansatte nå fortviler fordi de ikke får lønn, er Hantveit sikret gjennom en gullkantet fallskjermavtale, skriver Finansavisen i dag.

Avisa har fått kjennskap til Hantveits kontraktsbetingelser, som sikrer ham en myk overgang på fem millioner kroner hvis han blir sagt opp.

Mistet bevillingenTirsdag denne uka meldte selskapet at de legger ned store deler av virksomheter.

Bakgrunnen for dette er at Kredittilsynet trakk tilbake driftsbevillingen for 34 Notar-kontorer, på grunn av selskapets negative egenkapital.

Notars morselskap, Ekko Eiendom, valgte dermed å slå deler av virksomheten konkurs.

12 kontorer blir lagt ned og 53 personer mister jobben. I tillegg er ytterligere 44 kontorer under avvikling. Her har 110 personer allerede fått en oppsigelse.

Eiendomsmeglerkjeden har i lenger tid hatt finansielle problemer. Situasjonen forverret seg betraktelig da selskapets bankforbindelse og hovedkreditor Nordea frøs alle kjedens lønns- og kontokredittkontoer i helga. Det resulterte blant annet at ingen Notar-ansatte har fått utbetalt desemberlønnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer