Notiser 1

Klikk for ingress.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Stavanger Aftenblad:  

Frikjent for voldtekt
STAVANGER: Politiet i Stavanger får sterk kritikk for dårlige bevis etter at tredje rettsinstans frikjente en 27-åring for voldtekt av ei 15 år gammel jente den 3. mars 2009. Mannen ble først dømt til tre års fengsel i tingretten. Mannen anket saken til Gulating lagmannsrett. Juryen fant mannen skyldig, men lagdommerne overprøvde dommen og sendte den tilbake til ny behandling i lagretten. Men ble altså trodd på at den seksuelle omgangen var frivillig, men han har erkjent seksuell omgang med mindreårig. Det melder Stavanger Aftenblad.

Agderposten:  

Husker ikke voldsmann
ARENDAL: Arendalitten som helt uprovosert ble slått ned utenfor Havnepuben 24. januar i år, kan ikke huske hvem som slo ham ned. Saken, som kalles Hells Angelssaken, ble i går behandlet i Arendal tingrett. En 33 år gammel mann med tilknytning til danske Hells Angeles står tiltalt. Han slo arendalitten så hardt at han mistet bevissthet og fikk fire tenner slått ut. Tiltaltes advokat, Sjong Larsen, uttalte stor forundring over at hans klient i det hele tatt er tiltalt, siden ingen kan peke ham ut. Det skrive Agderposten på nett.

Adresseavisa:
  
Dreper jerv  
TRONDHEIM: Den 65 år gamle jegeren Tor Spjøtvold fra Trondheim reagerer med sinne på metoden enkelte bruker for å ta livet av jerv. Nemlig ved å trekke dem ut av hiet. -Vi kaster ikke ørneegg ut av reiret, sier han. Han oppfordrer sauebøndene til å rydde opp i eget reir, slik at denne typen sadistiske jaktmetoder avvikles. Hittil i år har 18 jerv mistet livet ved hiuttak i Norge. Det pekes på at bestanden av jerv er for stor. Dette ifølge Adresseavisa.  

Nordlys:  

Pisket døtrene
TROMSØ: Et foreldrepar fra Balsfjord står tiltalt i Nord-Troms tingrett for å ha pisket deres to døtre med støvsugerledning. Volden mot døtrene har pågått siden 2005. Moren er tidligere tiltalt for flere tilfeller av vold. Faren ble ilagt et forelegg på 8000 kroner for ett tilfelle av vold. Dette godtok han ikke. Nå står både han og kona tiltalt. Politiet i Troms forteller til avisa Nordlys at tilfellet føyer seg inn i den økende rekke av hjemmevoldssaker den siste tiden.  

Finnmarken:  

Øks gjennom vindu
FINNMARK: Familieforholdene mellom to brødre i ei bygd i Øst-Finnmark har åpenbart vært svært vanskelige. Så vanskelige at en 40-åring har fått en betinget dom på 30 dager for å ha kastet ei stor øks gjennom et av stuevinduene til sin bror. Finnmarken forteller at dommen legger vekt på at mannen var beruset, bar øksen skjult og for at han på måfå kastet øksen inn gjennom vinduet uten å ta hensyn til om det kunne være noen på innsiden.   

Hamar Arbeiderblad 
 
Skylder 277000 i barnebidrag  
HAMAR: Ringsakermann er innhentet av myndighetene etter at han i en årrekke har gitt blaffen i å ta ansvar for sine fem barn. Nå er han trukket for retten etter at beløpet har hopet seg opp til 276 961 kroner. Mannen erkjenner ikke straffeskyld, men innrømmer at han ikke har gjort opp for seg. Grunnen til dette skal ifølge Hamar Arbeiderblad skyldes at han ikke følte arbeidsmotivasjon fordi namsmannen hadde tvangsinndrevet pengene straks lønn hadde kommet inn på kontoen hans. Mannen er dømt til 60 timers samfunnsstraff.  

Tidens Krav:  

Bjørnespor i Surnadal
SURNADAL: Bamse er på vandring i Surnadal, og ikke er han folkesky heller. Tidens Krav kan fortelle at sporene av en bjørn har gått rett forbi boligområder i nedre Surnadal. Trolig har bjørnen tatt seg forbi bebyggelsen og opp alpinanlegget ved Sunndalsøra i morgentimene i går. Ingen har imidlertid sett bamsen, men sporene skal ifølge Marvin Svensli ikke være til å ta feil av. Observasjoner av bjørn er gjort andre steder i regionen. Det er derfor mulig at dette er den samme bjørnen som er på tur.

Gjengangeren 

Savner tyveriofre  
HORTEN: Normalt er det mennesker som rammes av bilinnbrudd og tyveri som melder fra til politiet. Men i Horten har det dukket opp en annen vri på saken. Gjengangeren forteller at der har en 15-åring fortalt at han, i tidsrommet mellom forrige søndag ettermiddag og sist torsdag kveld, har gjort en rekke brekk i biler. Mange av innbruddene til gutten er ikke meldt. Derfor ønsker politiet at folk som har hatt ubudne gjester i bilen om å ta kontakt. Det kan dreie seg om tre til fire biler.  

Tønsberg Blad  

Ingen drapsmann
TØNSBERG: Fremdeles har ikke politiet i København lykkes i å finne mannen som kastet et ølglass i hodet på Andreas Bull Gundersen, slik at han døde den 12. mai i fjor. Andreas døde ikke med en gang. Som bløder oppsøkte han sykehuset for å få hjelp. Men språkbarrierer førte til en dramatisk misforståelse. Personalet oppfattet ham som homofil, da han forklarte at han led av blødersykdommen hemofili. Andreas Bull Gundersen ble vist ut av sykehuset. Deretter reiste han hjem til husbåten, hvor han senere ble funnet død som følge av blodtapet, skriver Tønsberg Blad.  

Kragerø Vestmar Blad
 
Brann i parfymeri
KRAGERØ: Rask reaksjon fra brannvesenet i Kragerø hindret trolig en storbrann i den tette trehusbebyggelsen natt til tirsdag. Det forteller Kragerø Vestmar Blad. En 41-åring er pågrepet og mistenkt for ildspåsettelsen, som skjedde inne i parfymeriet i Chic-gården. Hvordan karen har funnet veien inn i lokalet etter stengetid er det imidlertid ingen som på nåværende tidspunkt kan si noe om. Den raske reaksjonen til brannvesenet hindret store brannskader. Likevel er det snakk om store verdier som skal erstattes på grunn av omfattende røykskader.