Noura (17) ble solgt av foreldrene sine to ganger

Flyktet fra Syria - nå kan barnebrudens liv være ødelagt.

FORTVILER: Ommohammed, Omizddein og datteren Noura (17). De prøvde å leve på utsiden av flyktningesamfunnet i Jordan - men har mislykkes. Noura er blitt giftet bort til rike fremmede to ganger, og frykter hun aldri kan bli gift på ordentlig fordi hun er uren. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
FORTVILER: Ommohammed, Omizddein og datteren Noura (17). De prøvde å leve på utsiden av flyktningesamfunnet i Jordan - men har mislykkes. Noura er blitt giftet bort til rike fremmede to ganger, og frykter hun aldri kan bli gift på ordentlig fordi hun er uren. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAFRAQ (Dagbladet): - 500 dinarer, sier Noura (17).

- Det var det de betalte i «bryllupsgave». De sa vi skulle få det fint. Men de var løgnere, begge to.

Livet på utsida Iført niqab der bare øynene synes sitter 17-åringen flankert av sin mor, sine lillesøstre og en venninne av moren i en liten leilighet i Mafraq, en halvtimes kjøring fra Zaatari-leiren.

Zaatari er verdens nest største flyktningleir, og flaggskipet til bistandsindustrien som hjelper titusenvis av flyktninger fra borgerkrigen i Jordans naboland Syria. Totalt er det minst 620 000 registrerte syriske flyktninger i Jordan - mørketallene er trolig enorme.

Da Flyktninghjelpen viser Dagbladet rundt i den enorme leiren, får vi se et bistandsmaskineri som på imponerende vis håndterer tusenvis av menneskers behov for mat, klær og medisiner. Beboerne får gå på skole der de lærer seg å bli blant annet frisør, bilmekaniker, datatekniker, sekretær eller kjølemekaniker.

Et avansert datasystem holder oversikt over hvilken familie som bor hvor og hvor mye mat de har fått på rasjoneringskortet. I markedsgata Champs-Élysées selges det både frukt, grønnsaker, klær, matvarer, leker og det meste annet du kan tenke deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer