Drepte ektemannen etter voldtekt

Noura (19) knivstakk mannen sin da han voldtok henne. Nå er hun dømt til døden.

Da Noura Hussein ble forsøkt voldtatt av ektemannen for andre gang, stakk hun ham med kniv.

<strong>RETTFERDIGHET FOR NOURA:</strong> Kampanjen for Noura Hussein går verden over.
RETTFERDIGHET FOR NOURA: Kampanjen for Noura Hussein går verden over. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

19 år gamle Noura Hussein fra Sudan ble torsdag dømt til døden for å ha stukket ned mannen hun ble tvangsgiftet med som 15-åring.

Ifølg CNN ble Hussein tvunget til å gifte seg da hun var 15 år. Hun nektet, og rømte hjemmefra. Deretter bodde hun hos tanta si i tre år, før hun ble lurt til å komme tilbake av sin far. Ifølge Washington Post skal faren ha lovet at bryllupet ikke kom til å bli noe av.

Ble holdt fast mens ektemannen voldtok

Det hele viste seg å være en felle, og ektemannens familie skal ha tvunget henne med i en bryllupsseremoni, og til å flytte inn sammen med mannen.

Da Hussein nektet å «fullbyrde ekteskapet» med sex, holdt ektemannens slektninger henne fast mens han voldtok henne.

- Broren hans og to fettere forsøkte å snakke henne til fornuft. Da hun nektet, ble hun slått, og beordret inn i rommet. Den ene holdt henne fast over brystet og hodet, mens de andre holdt beina hennes, forteller Husseins advokat, dr. Adil Mohamed Al-Imam, til CNN.

Saken har kastet lys over lovene rundt tvangsekteskap og ekteskapelig voldtekt i Sudan. Aldersgrensa for å inngå ekteskap i landet er ti år, og ekteskapelig voldtekt er lovlig. Etter dommen ble saken også kjent for resten av verden.

- Ekteskapelig voldtekt skjer ofte i Sudan

Dagen etter skal ektemannen på nytt ha forsøkt å voldta Hussein. Hun skal da ha tatt tak i en kniv, og stukket mannen døde. Etterpå gikk hun til sine egne foreldre og fortalte hva som hadde skjedd. De anmeldte henne til politiet.

Torsdag denne uka ble Hussein dømt til døden ved henging. Advokatene hennes har 15 dager til å finne ut om de vil anke. Al-Imam forteller CNN at kvinnen har det tøft.

Etter dommen har saken fått stor internasjonal oppmerksomhet, og de siste dagene har emneknaggene #JusticeforNoura og #SaveNoura blitt delt verden rundt.

- Hun er fremdeles i totalt sjokk etter dommen, sier han til kanalen.

Al-Imam sier at Hussein-saken utfordrer de sosiale forventningene rundt hva kvinner må gi til sine ektemenn når de gifter seg.

Ahmed Elzobier jobber med saker fra Sudan i Amnesty International. Han sier ifølge CNN at det er første gang han har opplevd at en slik sak har fått så mye oppmerksomhet.

- Ekteskapelig voldtekt skjer ofte i Sudan, og man snakker ikke om det. Husseins sak har endret dette, sier han til kanalen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer