November

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

6. november:

Den regjeringsoppnevnte ulykkeskommisjonen etter Åsta-ulykken konkluderer med at alle tekniske spor tyder på at nordgående tog ikke hadde grønt lys. Samtidig utelukker ikke kommisjonen at det kan ha vært et grønt blink av få sekunders varighet.

8. november:

Feilnavigering er den direkte årsaken til at hurtigbåten 'Sleipner' forliste utenfor Haugesund 26. november i 1999. 16 mennesker omkom i ulykken. Ulykkeskommisjonen retter i sin rapport kraftig kritikk mot både rederiet - HSD - og Sjøfartsdirektoratet. Konsernsjef i HSD, Arne Dvergsdal, går av dagen etter at rapporten blir offentliggjort.

10. november:

Den avdøde storrøykeren Robert Lund taper erstatningssaken mot Tiedemanns Tobaksfabrik AS. Orkdal herredsrett frifinner tobakksprodusenten for erstatningsansvar.

3. november:

En 43 år gammel prest blir dømt til fengsel i fem år og seks måneders for å ha drevet utukt mot tre av sine barn og en kvinne. Han ble fradømt retten til å være prest. Han har anket.

Utenriks

2. november:

Israelerne og palestinernes forsøk på å skape en ny våpenhvile får en dårlig start: Drapet på en 17 år gammel palestiner skaper ny uro og den palestinske geriljabevegelsen Hamas går ikke mer på våpenhvilen.

I Storbrittania mister flere mennesker livet på grunn av kraftig uvær.

7. november:

Amerikanerne går til valg for å finne Bill Clintons arvtaker i tillegg til nye medlemmer i Kongressen. Valget ender i dødt løp - der det etter hvert blir omtelling, rettsaker, omtelling..

11. november:

160 mennesker omkommer i en brannkatastrofe i Østerrike: Det brøt ut brann i et tog inne i en tunnel i Kaprun i de østerrikske alper.

25. november:

Den internasjonale klimakonkurransen i Haag endte uten noen endelig avtale. Grunn: USA, Kanada og Japan ville ikke gi slipp på sine krav om fradrag for CO2 i utslippsreduksjonene av klimagasser.

Sport

7. november:

Vebjørn Rodal offentliggjør at han legger piggskoa på hylla. OL-helten fra 1996 innehar fortsatt olympisk rekord på 800 meter.

23. november:

Tore André Flo blir tidenes dyreste norske fotballspiller. Rangers betaler Chelsea 161 millioner kroner for stryningen.

(Dagbladet.no/AP/NTB)

DYR SKOTTE:</B> Tore André Flo blir tidenes dyreste norske fotballspiller da han går til den skotske klubben Rangers.
DØDSTOGET:</B> Her er de utbrente restene av toget som brant i Kaprun i Østerrike. 160 mennesker omkom i brannen.
SLAKT:</B> Justisminister Hanne Harlem mottar rapporten etter Åsta-ulykken - en slakt av NSBs sikkerhet.