Nr. sju puster selv

NEW YORK (Dagbladet): Nathan Ray McCaughey var sist av sjulingene i Des Moines, Iowa, til å puste på egen hånd. Legene slipper stadig ut gode nyheter om tilstanden til ungeflokken som ser ut til å sette verdensrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nathan Ray fulgte etter sine to brødre og fire søstre på fredag da han ble koplet fra pustemaskinen og ble oppgradert til betegnelsen «stabil» i sykehusets terminologi. I øyeblikket sier legene at sjulingene, som ble født den 19. november, har 98 prosent sjanse til å leve opp. Da setter de verdensrekord.

- De er over den første, kritiske fasen, sier dr. Tim Cooper, som er professor ved Baylor College i Houston, Texas, til telegrambyrået AP.

Mat gjennom slange

Alle sju blir nå matet gjennom slanger som går gjennom nesa og ned i magen. Legene følger nøye med på hvordan spedbarnas underutviklede fordøyelsessystem takler næringen de får tilført på denne måten.

Den neste milepælen som sjulingene står foran, inntreffer når de er mellom 34 og 36 uker etter unnfangelsen. Da får de evnen til å suge og svelge og blir i stand til å ta til seg næring gjennom munnen. Sjulingene ble født i uke 31 av svangerskapet.

Pappa Kenny og mamma Bobbi McCaughey er blitt oversvømmet av gaver og tilbud om gaver etter fødselen. De sier de allerede har fått for mye av alt mulig, og vil gi det vekk til andre som trenger det bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer