NRK: - Ikke ny innvandringsdebatt

La innvandringsdebatt til moské.

I RADIODEBATT: NRKs informasjonsdirektør Sigurd Sandvin og Afshan Rafiq (H). Foto: Håkon Eikesdal
I RADIODEBATT: NRKs informasjonsdirektør Sigurd Sandvin og Afshan Rafiq (H). Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK lover mer innvandring på dagsorden resten av valgkampen, men ikke en ny innvandrings- debatt der alle partiene deltar, i etterkant av dagens slakt fra politiker Afshan Rafiq (H) og generalsekretær Petter Eide i Norsk Folkehjelp.- Vi har en rekke debatter gjennom hele valgkampen der innvandring vil bli et tema. Rafiq og andre vil få muligheten til å mene det de vil på NRK, sier informasjonsdirektør Sigurd Sandvin til Dagbladet.

- Ville reagert uansettNRKs valgkonsept er at de legger debatter til arenaer som passer temaet. På mandag er Oslo fengsel neste stopp. Temaet er kriminalitet.

- Noen vil alltid mene stedet er feil uansett hvor man legger debatten. Var det et annet sted ville de uansett reagert, pakistanere er jo den største gruppa blant innvandrere. Jeg ser ikke noe galt her, sier Sandvin.83 649 mennesker er registrert som medlemmer i muslimske menigheter, ifølge SSB. Det er mindre enn en femtedel av innvandrerbefolkningen i Norge.

- Kanskje NRK kunne lagt debatten til et sted som driver med inkludering og andre tiltak, ikke en moské, spør Rafiq. BikkjeslagsmålRafiq mener en moské sender et feil signal ved å politisere religion og at NRKs regi ikke maktet å lage konstruktiv og opplysende debatt, men et «bikkjeslagsmål» om temaet innvandring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer