NRK: - Konvolutt funnet sammen med trusselbrevet

Konvolutten skal være nøye analysert.

NY HOVEDTEORI: Politiet har endret hovedteori i saken om Anne-Elisabeth Hagen. Tommy Brøske orienterte onsdag 26. juni om at de ser på det som svært sannsynlig at Hagen er død. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV. Vis mer

Da Anne-Elisabeth Hagen skal ha blitt bortført fra sitt hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor, fant ektemannen Tom Hagen et trusselbrev.

I brevet ble et stort løsepengekrav framsatt, som skal ha vært på 90 millioner kroner. Pengene skal ha blitt krevd utbetalt i kryptovalutaen Monero, og det ble også framsatt trusler i brevet.

Sammen med brevet skal politiet også ha funnet en konvolutt, melder NRK.

- Nøye analysert

Konvolutten skal, i likhet med brevet, ha blitt nøye analysert i jakten på gjerningspersoner, skriver NRK.

Brevet skal ha blitt skrevet på gebrokkent norsk og skal ha blitt maskinskrevet på flere A4-sider, har Dagbladet tidligere skrevet.

Brevet, siden funnet, er blant politiets viktigste bevis. Til Dagbladet avslørte politiet onsdag i forrige uke at de mener å ha gode holdepunkter for å vite hvor papiret ble solgt.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt fortalte videre at politiet mener å ha snevret dette inn så godt, at de sitter med tall over både antall land og antall steder som selger det nevnte papiret.

150 nye avhør

Bare de siste månedene har politiet gjennomført 150 nye avhør av omtrent like mange personer.

Politiinspektør Brøske mener at dette viser at politiets etterforskning har endret karakter.

- Antallet siden april sier noe om utviklingen i saken, og at det fremdeles er et betydelig trykk i etterforskning. Antallet knyttes også til en ny fase hvor vi ser på andre vitner enn de som er avhørt fra tidligere. , sier Brøske.

Motivasjonen bak avhørene har også endret seg den siste tida. Nå graver politiet enda dypere enn før.

- Tidligere har fokus vært på raske ledetråder, mens vi nå er mer over i dypdykk, sier Brøske.

I april var omkring 250 personer avhørt.

NY HOVEDTEORI: Politiet har endret hovedteori i saken om Anne-Elisabeth Hagen. Tommy Brøske orienterte onsdag 26. juni om at de ser på det som svært sannsynlig at Hagen er død. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV. Vis mer

Politiets fire hypoteser

Siden Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog 31. oktober i fjor og fram til 9. januar i år, etterforsket politiet saken i all hemmelighet. Det politiet fryktet var at de angivelige kidnapperne hadde holdt oppsyn med ekteparet Hagen forut for den angivelige bortføringen, og i tida etterpå.

Derfor måtte politiet etterforske saken blant annet ved hjelp av sivile politispanere og bruke falske kjennemerker på biler.

Det var først dagen etter at saken ble kjent for offentligheten at politiet hadde mulighet til å gjennomføre hundesøk på eiendommen og i området rundt huset. Siden da har politiet gjennomført en rekke åpenlyse undersøkelser i, på eller i området rundt eiendommen.

I Brøskes intervju med Dagbladet torsdag, kom det fram at politiet sitter med fire hypoteser om hva som kan ha skjedd med Anne-Elisabeth Hagen, deriblant en ulykke og frivillig forsvinning. Samtidig understrekes det at det hele veien har vært og fremdeles er hypotesen om at 69-åringen er utsatt for noe kriminelt, som anses som mest sannsynlig.

VANSKELIG: Hagen-familiens advokat, Svein Holden, møtte pressen etter at politiet i dag sa at Anne-Elisabeth Hagen trolig er drept. - En vanskelig beskjed å få, sier advokaten. Video: Elias Kr- Zahl-Pettersen Vis mer