NRK: - Orderud-vitne navnga drapsmannen i notatbok

Død jugoslavisk torpedo navngis som mulig skytter av NRK Brennpunkt.

VITNET I SAKEN: Vetle Hrtska (til høyre i bildet) vitnet i Orderud-saken. I en notatbok han etterlot seg, skal han ha knyttet den døde jugoslaviske torpedoen Davor Smailagic til drapene på Orderud gård. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
VITNET I SAKEN: Vetle Hrtska (til høyre i bildet) vitnet i Orderud-saken. I en notatbok han etterlot seg, skal han ha knyttet den døde jugoslaviske torpedoen Davor Smailagic til drapene på Orderud gård. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||NRK navngir i dag den døde torpedoen Davor Smailagic etter at kriminelle knytter han til drapene på Orderud gård i 1999.

Smailagic forsvant fra Norge etter å ha sluppet ut fra soning i 2001, mens Orderudsaken pågikk i retten. Han ble funnet drept i et skogholt utenfor Malmö i januar 2002.

Natt til pinseaften, 22. mai 1999, ble Kristian Magnus og Marie Orderud, samt deres datter Anne Orderud Paust skutt og drept i kårboligen på Orderud gård i Sørum i Akershus.

Ekteparet Per Orderud og Veronica Orderud ble dømt til 21 års fengsel. Kristin Kirkemo ble dømt til 16 års fengsel, og Lars Grønnerød ble dømt til 18 års fengel, alle for drap eller medvirkning til drap. Verken etterforskningen eller retten har kunnet slå fast hvem som skjøt de tre ofrene.

Etterlot notatbokGrunnen til at NRK Brennpunkt i kveld knytter Smailagic til drapet er at en annen død kriminell, Vetle Hrtska, skal ha skrevet om Smailagic i en notatbok han etterlot seg.

«Før han døde noterte han en oppsiktsvekkende opplysning i en utklippsbok han laget om Orderudsaken. Her skrev Hrtska at han hadde kontakt med den jugoslaviske torpedoen Davor Smailagic på avdeling C-1 i daværende Oslo Kretsfengsel. Davor Smailagic skal ha fortalt at han hadde vært torpedo på saken, sammen med to andre ukjente.», skriver NRK på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer