Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK- jakt på Bulls etterfølger

I går startet arbeidet med å omorganisere NRK 2. Det store spørsmålet er hvem som skal styre fattig-kanalen etter at kanalsjef Stein Roger Bull trakk seg i protest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kringkastingsledelsen satt i møter med avtroppende kanalsjef Stein Roger Bull, nestleder Eva Bratholm og NRK 2s prosjektredaktører store deler av dagen.

Problemene er meget store etter at TV-kanalen i forrige uke ble pålagt å spare inn 40 millioner kroner. Det viste seg også da hele gårsdagen gikk med til å finne ut hvordan man skal gå fram for å sette opp et nytt sendeskjema for kanalen.

Ledelsen må også konstruere en ny organisasjon og finne en ny kanalsjef, men kom altså ikke så langt i går.

Lojalitet

Mange har stilt spørsmål ved hvordan Bull kunne si ja til å gjennomføre budsjettkutt etter å ha trukket seg i protest mot nettopp dette kuttet.

- Min lojalitet er ikke splittet. Jeg ristet av meg sorgen allerede dagen etter meddelelsen, sier Bull.

- Det er leit at det skulle gå slik, men jeg har ikke noe behov for å slamre med dørene. Det ville være uproft av meg om jeg hadde gått på dagen. Da ville situasjonen bare blitt enda mer dramatisk. Nå kan jeg bruke noen uker til å få NRK 2 ut av kroppen før jeg slutter i januar.

Bull bedyrer at han ikke bærer nag til NRK-ledelsen etter det som er skjedd.

- Kan det bli aktuelt for deg å jobbe i NRK igjen?

- Det er for tidlig å si noe om mine framtidsplaner. Har fått flere tilbud, men jeg har ennå ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre på det frie TV-markedet.

Kvinnelig etterfølger?

- Bør NRK-ledelsen nå utnevne en kvinne som din etterfølger i NRK 2?

- Nei, om det blir mann eller kvinne er uvesentlig. Det må bli en person som har det rette blikket for en spesiell kanal.

Karin Julsrud og Eva Bratholm er blant dem som er blitt nevnt som mulige kandidater. Men har de lyst på den ledige sjefsjobben?

- Egentlig har jeg ikke lyst til å kommentere dette i det hele tatt. I øyeblikket er det helt uinteressant hvem som blir sjef. Alle må jobbe i fellesskap for å løse problemene, sier Karin Julsrud.

- Jeg kan ikke svare på det. Situasjonen er den at fjernsynsledelsen har gitt Stein Roger Bull i oppdrag å bygge en bro til sin etterfølger. Har ikke mer å si til det, sier Eva Bratholm.