Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK: 16-åring tiltalt for drap

Saken kommer for retten 4. juni.

KNIVSTUKKET: I fjor sommer ble en 17 år gamle Marie Skuland og en 23 år gammel kvinne knivstukket på Coop Obs på Sørlandssenteret. Skuland døde av skadene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KNIVSTUKKET: I fjor sommer ble en 17 år gamle Marie Skuland og en 23 år gammel kvinne knivstukket på Coop Obs på Sørlandssenteret. Skuland døde av skadene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot den 16 år gamle jenta som knivdrepte Marie Skuland (17) på Sørlandssenteret i fjor sommer.

Saken kommer for retten 4. juni, og det er satt av åtte dager, opplyser statsadvokat Jan Tallaksen til NRK.

- Jeg kan bekrefte at det er tatt ut tiltale i saken. Den er ikke forkynt for tiltalte, så jeg kan foreløpig ikke kommentere innholdet i tiltalen, sier Tallaksen til Fædrelandsvennen.

Knivstakk to jenter
Det var 26. juli i fjor at den nå 16 år gamle jenta ble pågrepet, siktet for å ha knivstukket 17 år gamle Skuland og en 23 år gammel kvinne på Coop Obs på Sørlandssenteret.

Skuland døde av skadene, mens den 23 år gamle kvinnen ble kritisk skadd.

Etter flere år i fosterhjem etter en oppvekst med en voldelig far, rømte jenta i 2016. De neste elleve månedene flyttet hun mellom 17 ulike barnevernstiltak.

Refset i tilsynsrapport
Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder slo i en 88 sider lang rapport publisert i februar fast et at det ble begått en rekke lovbrudd i behandlingen av 16-åringen. Tilsynsrapporten konkluderte med at barnevernstjenesten i Kristiansand kommune ikke har gitt jenta forsvarlige tjenester og ikke har latt henne medvirke på en forsvarlig måte.

I rapporten stod det også at Næromsorg Sør (NOS) ikke har gitt jenta forsvarlig omsorg og behandling og ikke har fulgt opp tvangsbruk slik rettighetsforskriften angir.

Også Sørlandet sykehus fikk refs i rapporten. Der stod det at sykehuset ikke gjorde en forsvarlig utredning av jentas helsetilstand og ikke har gitt henne en forsvarlig behandling. Sykehuset sa i januar at de innrømmet at de har begått lovbrudd i denne saken. Også Bufetat og selskapet Aleris får kritikk for arbeidet sitt.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media