Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK 2 skaper NRK 1-vemmelse

- Dette er ikke morsomt, Bull Et postkort fra NRK 2 med kunstneren Keith Broadwee - som driter blåmaling - har fått det til å renne over for garvede NRK-folk. - Ikke morsomt, sier Anne Grosvold. - Barnslig, sier Haagen Ringnes. De har sendt kortet i retur til (k)analsjef Stein Roger Bull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det er de ikke alene om: På Bulls kontorpult vokser bunken med returpost fra sinte NRK-kolleger dag for dag. NRK 2-sjefen medgir at han er offer for en protestaksjon, men nekter å gå med på at dritebildet er for grovt.

- Noen synes åpenbart at vi har gått over streken, men her er vi godt innafor. Tåler man ikke å se slikt i 1996, så tåler man ikke å se på NRK 2 heller.

- Skal du vise sånt på TV også?

- Nei, men vi kommer nok til å provosere noen, sier Stein Roger Bull.

Støtende

En som allerede er provosert, er altså Anne Grosvold.

- Jeg synes ikke bildet er noe morsomt, men faktisk ganske støtende. Jeg skulle ønske at min arbeidsplass ikke markedsførte seg slik. Og da vil du kanskje spørre om jeg er snerpete?

- Vel, gjerne det ...

- Ja, det er jeg, men vi middelaldrende snerper må også få lov til å uttale oss, sier Grosvold.

Og får helhjertet støtte fra Haagen Ringnes:

- Dette er en barnslig måte å vekke oppmerksomhet på. Det gir meg ingen appetitt på den nye kanalen. Nei, dette er tåpelig og umodent gjort.

Humoristisk

Stein Roger Bull står imidlertid på sitt og velger å ta protestene humoristisk.

- Jeg ser dette som en munter reaksjon. Jo flere kort som kommer, jo blidere blir jeg, sier NRK 2-sjefen.

Det omstridte postkortet med Keith Broadwee og tittelen «Kultur? Det skal vi bli to om» er spredd i store opplag til restauranter og steder hvor det forventes at kanalens unge målgruppe holder til.

- Vi har fått mange positive tilbakemeldinger også, sier Bull.

Beklager

Det er særlig veteranene i NRKs kulturavdeling som reagerer på Bulls markedsføring av den nye kanalens kulturprofil. Og det er ikke bare postkortet som blir tatt ille opp.

Stein Roger Bulls opptreden som forkledd jordbær på pressekonferansen der NRK 2s profil ble presentert i forrige uke, fikk også mange NRK-øyenbryn til å heve seg.

- Den seansen beklager jeg. Det var en idé noen unge og ivrige kolleger hadde. Jeg ble tatt på senga og hadde ingen mulighet til å komme meg unna. Jeg likte dårlig at dette bildet kom på avisenes førstesider, sier Bull - som for lengst har tilgitt de «unge og ivrige».