NRK-anker ble vitne til tjeldens desperate kamp

Politiet etterlyser sølvfarget bil etter kidnapping.

KIDNAPPET: En tjeld ble kidnappet utenfor NRKs lokaler i Tromsø. 

Illustrasjonsfoto: Oddmund Lunde/Dagbladet
KIDNAPPET: En tjeld ble kidnappet utenfor NRKs lokaler i Tromsø. Illustrasjonsfoto: Oddmund Lunde/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys)  Torsdag morgen melder Troms politidistrikt på Twitter at en tjeld er brutalt kidnappet utenfor NRKs lokaler i Tromsø, ifølge Nordlys.

En bil med utenlandske skilt skal ifølge iTromsø ha brukt ganske harde midler for å fange tjelden som har oppholdt seg ved NRK i flere dager.

- Ifølge vitnet som ringte inn med tipset sprellet fuglen med vingene. Det har nok vært en nevekamp, sier operasjonsleder Rune Nilsen til iTromsø.

Savnet - Det er intet nytt, tjelden er fremdeles savnet, sier Nilsen til Nordlys klokken 11.25.

Han forteller at politiet nå leter etter en utenlandskregistrert, sølvfarget Ford stasjonsvogn.

- Skulle det se en lignende bil, ta gjerne kontakt med oss. Vi er interessert. Dette er faunakriminalitet, og vi er veldig interessert i å få snakket med føreren av bilen, sier Nilsen.

Programleder vitne NRK skriver at det var under deres morgensending at programleder Marit Garfjeld oppdaget et lurveleven like utenfor studioet.

Ifølge Garfjeld kom en mann med svart hestehale ut av bilen og jaget fuglen.

- Jeg stod inne i studio og avviklet morgensendingen da hendelsen skjedde. Jeg så en bil og en mann med langt mørkt hår stige ut av bilen. Han holder en blank pose i hånden og stapper en av fuglene i denne, forteller Garfjeld til Nordlys.

Garfjeld forteller at tjeldene har oppholdt seg utenfor NRK-bygget i flere år og har nesten har vært som kjæledyr for hun og kollegaene. Derfor prøvde hun å skremme bort kidnapperen.

- Jeg hylte og banket på vinduene i studio, men dette rommet er lydtett og jeg klarer ikke skremme mannen bort. Jeg fikk tatt et bilde av bilen og sendt det til politiet.

Stopper bilen - Det er lite sannsynlighet for at denne fuglen er i live. Når man stapper en fugl i en plastpose på denne måten er det ikke for å kose med den. Om det faktisk skulle være tilfelle ville jeg tro at han hadde tatt den med i et bur.

Politipatruljene på veiene følger nå med på veien, og vil taue inn bilen dersom de oppdager den, ifølge Nordlys.

Verdifulle og sjeldne fugleegg omsettes på illegale marked. Operasjonslederen antar at også tjelden kan ha en viss verdi.