NRK-ansatt sa opp på direkten

I stedet for nyheter, fikk lytterne en aldri så liten overraskelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En nyhetsoppleser i NRK sa lørdag morgen opp på direkten da hun skulle ha nyhetssending på Østlandssendingen. I stedet for lokale nyheter klokken åtte lørdag, fikk lyttere av NRKs lokalsending høre en oppgitt nyhetsoppleser som sa opp. «Dette er først og fremst en melding til Hans Tore Bjerkaas, den øverste sjefen min, en fyr som jeg opplever som kul. Jeg stoler på ham og jeg opplever ham som en mann med integritet. Hans Tore, du må hjelpe, dine ansatte har det ikke bra, i hvert fall ikke her i Østlandssendingen», fortalte nyhetsoppleseren før hun sa opp og avsluttet nyhetssendingen, ifølge NTB. Nyhetsoppleseren publiserte samtidig et lengre innlegg på NRKs nettsider der hun forklarte nærmere om arbeidsforholdene, ansettelsesforhold og om hvorfor hun sa opp.

- Jeg har vært rasende og fortvilet, svimeferdig og gråtferdig, men jeg har bitt tennene sammen og fortsatt, skriver hun.

Innlegget lå ute på NRKs nettsider en stund før det ble fjernet.

Medarbeideren avsluttet med å si: Jeg sier nå opp og går min vei. Takk for meg og ha det.

- Dette er en trist sak. Jeg kan ikke kommentere den ytterligere fordi det er en personalsak, sier distriktsredaktør Otto Haug i NRK til Dagbladet.

Direktør i distriktsdivisjonen, Gerthe Gynnhild Johnsen, viser også til at dette er en personalsak.

- Dette er bare trist, sier hun.

Klubbleder Olav Juven i NRK Østlandssendingen nekter å kommentere saken overfor Dagbladet.