NRK-ansatte må slette Tiktok

Alle ansatte i NRK må slette den omstridte appen fra tjenestetelefonene sine.

SLETTEORDRE: NRK har i en intern melding instruert alle ansatte om å slette den kinesiske videodelingsappen. Foto: Erik Johansen / NTB
SLETTEORDRE: NRK har i en intern melding instruert alle ansatte om å slette den kinesiske videodelingsappen. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK forbyr videotjenesten Tiktok, melder NRK selv. Samtlige ansatte i rikskringkasteren må slette appen fra sine tjenestetelefoner.

- NRK har hatt en gjennomgang av de sikkerhetsmessige utfordringene knyttet til bruk av TikTok, og konkludert med å ikke tillate applikasjonen installert på mobiler og nettbrett som er koblet til NRKs systemer, heter det i en intern melding ifølge NRK Nyheter.

En rekke offentlige instanser har den siste tida forbudt sine ansatte fra å bruke appen. Seinest 28. mars forbød Nav sine statlige ansatte fra å bruke appen.

Fraråder bruk

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har i mars gått ut og frarådet bruk av appen på offentlige tjenestetelefoner.

- På oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet har NSM nå gjort en vurdering av TikTok og Telegram. NSM vurderer at appene ikke bør installeres på tjenesteenheter som jobbtelefoner, sier fagdirektør Roar Thon i NSM i en pressemelding 21. mars.

I den interne meldingen, som blant andre Medier 24 har fått tilgang til, spesifiserer NRK at de likevel vil fortsette å publisere på appen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer