NRK: Antatte kidnappere har forslag til hvordan de kan sende livsbevis

Familien til Anne-Elisabeth Hagen krever livstegn. De antatte kidnapperne har ifølge NRK kommet med et forslag til hvordan det kan gjennomføres.

FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen har tirsdag vært forsvunnet i 105 dager i en av norgeshistories mest oppsiktsvekkende forsvinningssaker. Foto: Politiet, med tillatelse fra familien.
FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen har tirsdag vært forsvunnet i 105 dager i en av norgeshistories mest oppsiktsvekkende forsvinningssaker. Foto: Politiet, med tillatelse fra familien. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet bekreftet mandag ettermiddag at det har vært ny kontakt med de antatte kidnapperne i forsvinningssaken. Det nye budskapet har kommet på en ny kommunikasjonsplattform, opplyste politiinspektør Tommy Brøske.

Både politiet og bistandsadvokat Svein Holden har mottatt budskapet. Men ingen har fått noe livstegn av Anne-Elisabeth Hagen (68).

Nå skriver NRK at de kan erfare at de antatte kidnapperne har kommet med et forslag til hvordan de kan sende et bevis på at Anne-Elisabeth Hagen fortsatt lever.

Enveiskommunikasjon

Svein Holden, advokaten til Anne-Elisabeth Hagens familie, holdt i går kveld en pressekonferanse om kvinnens forsvinning og den nye kontakten med de nye kidnapperne.

- Familien synes det er bra at de som hevder å ha Anne-Elisabeth har kontaktet oss på en annen og bedre måte. Det negative er at det er snakk om enveiskommunikasjon uten mulighet for familien til å svare direkte tilbake, sa Holden på pressekonferansen fra hotell Scandic Meyergården i Mo i Rana.

Holden sa følgende på vegne av familien:

- Det har gått svært lang tid siden Anne-Elisabeth ble bortført, og de vet fortsatt ikke om hun er i live. Politiet har kommet med et klart råd om å ikke gå i forhandlinger før vi vet at hun lever og har mottatt et livsbevis. Dette rådet vil familien følge.

Dermed framstår det, slik Dagbladet skrev i går, som uaktuelt for milliardær Tom Hagen og familien å gå i forhandlinger før noe slikt er mottatt. Det skal ha blitt framsatt et løsepengekrav på omkring 90 millioner kroner i form av kryptovalutaen Monero ved bortføringen.

FORSVINNINGSSAKEN: Hagen-familiens bistandsadvokat sier at familien ikke har mulighet til å svare mistenkte kidnappere direkte, og at de ikke vil forhandle uten livsbevis. Video: Lars Øystein Solbakken Vis mer

- Familiens eneste fokus

Holden uttalte i går at motparten, i deres siste henvendelse, har skissert at de vil sende livsbevis.

- Dersom familien mottar et slikt livsbevis som motparten har skissert i sin nylige henvendelse til oss, vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt og raskt hjem. Dette er familiens eneste fokus.

Ifølge NRK inneholder altså skissen også de antatte kidnappernes forslag til hvordan et slikt livsbevis kan sendes.

FORSVANT: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra parets hjem 31. oktober i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVANT: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra parets hjem 31. oktober i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Den tydelige beskjeden fra politiet i går, var at de antatte kidnapperne sender over noe som kan bevise at Hagen er i live.

- Det kan være en telefonsamtale direkte fra Anne-Elisabeth Hagen selv, en e-post med bilde, video og lyd, brev per post eller kontakt med bistandsadvokat. Det viktigste er at beviset kan datofestes og bevise at hun er i live, sa politiinspektør Tommy Brøske mandag.

Anne-Elisabeth Hagen har tirsdag vært forsvunnet i 105 dager i en av norgeshistories mest oppsiktsvekkende forsvinningssaker.

Kontakt med mistenkte

  • Det er så langt rapportert om kontakt med Anne-Elisabeth Hagens antatte kidnappere tre ganger.
  • Den første kontakten skal ha vært over kryptovalutatjenesten Monero en gang mellom 31. oktober i fjor og 9. januar 2019. Plattformen betegnes som uegnet for kommunikasjon.
  • 16. januar mottok familien til Anne-Elisabeth Hagen (68) et nytt «budskap» over den samme plattformen.
  • 24. januar ba familiens advokat Svein Holden om livstegn og kontakt på ny plattofrm.
  • Politiet bekreftet mandag denne uka ny kontakt på en ny plattform, men har ikke fått livsbevis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer