FIKK JOBBEN: Trond Giske fikk jobben som fraksjonsleder i finaskomiteen for Arbeiderpartiet. To rådgivere i partiet skal ha sagt opp like etter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FIKK JOBBEN: Trond Giske fikk jobben som fraksjonsleder i finaskomiteen for Arbeiderpartiet. To rådgivere i partiet skal ha sagt opp like etter. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Maktkampen i Ap

NRK: Ap-rådgivere sier opp etter Giske-seier i maktkamp

Trond Giske fikk jobben til Marianne Marthinsen tidligere i ettermiddag. Nå skal Ap-rådgivere i finansspolitikk ha sagt opp stillingene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK erfarer at Harald Jacobsen og Maria Schumacher Walberg, som begge har jobbet i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, sier opp stillingene sine etter at Trond Giske ble partiets nye fraksjonsleder for finanskomiteen.

Oppsigelsene skal være som en reaksjon på at Marthinsen mistet fraksjonslederjobben.

Verken Marianne Marthinsen, Harald Jacobsen eller Maria Walberg har besvart Dagbladets henvendelser i ettermiddag.

Tidligere i ettermiddag ble det klart at Ap gjør Trond Giske til ny fraksjonsleder i finanskomiteen for Arbeiderpartiet.

Marthinsen vraket

Ap vraker dermed Marianne Marthinsen som har hatt jobben de siste fire åra. I kraft av rollen som fraksjonsleder blir Giske også finanspolitisk talsperson.

- Vi har hatt en diskusjon i partiledelsen om hvordan vi bruker våre ressurser. Verken Marianne Marthinsen eller Dag Terje Andersen har gjort noe feil, sier Giske til NTB.

Det ble tidligere denne uka klart at Giske ønsket seg jobben som fraksjonsleder i finanskomiteen.

Partileder Jonas Gahr Støre vil være medlem av utenriks og forsvarskomiteen de neste fire årene, i tillegg til parlamentarisk leder. Hadia Tajik blir fraksjonsleder i arbeidskomiteen.

Giske: - Vi er alle på samme lag

Like før NRK meldte om oppsigelsene sa Trond Giske følgende:

- Vi er alle på samme lag. Det er ikke unaturlig at partiledelsen snakker oss imellom og at partiet ser på gruppa på nytt, som en helhet, etter et valg, sier han.

- Det er lov å ha sterke følelser rundt oppgaver som folk skal ha i stortingsgruppa. Jeg kan love at det blir en jevn kjønnsbalanse mellom de tolv fraksjonslederne våre. Dette er noe vi tar med lave skuldre og som jeg er sikker på at partiet vil lande på en god måte, sier han.

Saken oppdateres.