NRK avviser kritikken fra Christer Tromsdal

- Vi har gjort omfattende arbeid, sier programsjef Lars Kristiansen i NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vår oppfatning er at dette ikke er riktig. Vår journalist har hele tida jobbet med dette prosjektet med sikte på publisering. Etter vår oppfatning er det også godtgjort for at dette har vært klart for Tromsdal, sier programsjef Lars Kristiansen i NRK-Fakta til Dagbladet.


-  Hvilke avtaler har dere gjort med Tromsdal under arbeidet?

-  Vi har ikke gjort andre avtaler enn en helt vanlig journalistisk forståelse mellom de to om å respekterte hverandre. Det kan også sies at Tromsdals oppfatning har vært varierende underveis i arbeidet. Han har til tider presset på for å få en publisering. Seinere har han snudd og kjempet mot, sier Kristiansen.


-  Hvordan vil du beskrive det arbeidet som er gjort?

-  Det er politiets metoder som er substansen i programmet. Her har vi gjort et veldig omfattende, og ganske uvanlig arbeid. Det er ikke vanlig å komme så nært innpå politiets arbeidsmetoder. Det er også gjort på et spesielt tidspunkt, nemlig etter et ran hvor en politimann ble drept. Dette var en hendelse som gjør at politiet kanskje griper til ytterkantene i sine metoder. Programmet viser at en utrenet person ble plassert i en farlig situasjon. Det endte også med at han ble skutt, sier Lars Kristiansen i NRK-Fakta.