«Ingen elsker Bamsegutt»

NRK beklager

NRK beklager feilvurderinger knyttet til serien «Ingen elsker Bamsegutt» - både overfor de fornærmede, publikum og Jan-Egil Granfoss.

NRK trekker tilbake dokumentaren «Ingen elsker Bamsegutt» inntil videre. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag ble det kjent at NRK trekker den mye omtalte serien «Ingen elsker Bamsegutt» midlertidig fordi de skal gjøre endringer i den.

Det skjer som følge av at de lot være å omtale at hovedpersonen ble dømt for utuktig omgang med seks barn i alderen 8 til 10 år i 1991.

Flere av de fornærmede har uttrykt at de reagerer på innholdet i serien overfor Aftenposten og VG.

- Hva vil du si til ofrene? spør NRKs Ingvild Bryn under Dagsrevyens 19-sending.

- Det beklager vi. Vi beklager at vi gjorde en feilvurdering. Vi mener likevel at det er en viktig serie, men vi burde hatt med denne informasjonen i den opprinnelige serien, sier distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK.

Lillelien presiserer overfor Dagbladet at beklagelsen retter seg til både NRKs publikum, de fornærmede i saken fra 1991 og Granfoss selv.

- Vi beklager overfor publikum og alle involverte. Både overfor det store publikum, og for de berørte av serien, ser vi at det hadde vært riktig å ha med denne informasjonen, sier han.

- Det inkluderer Granfoss?

- Det inkluderer Granfoss.

BEKLAGER: Lillelien presiserer overfor Dagbladet at beklagelses retter seg til både NRKs publikum, de fornærmede i saken fra 1991 og Granfoss selv. Skjermdump: Dagsrevyen / NRK
BEKLAGER: Lillelien presiserer overfor Dagbladet at beklagelses retter seg til både NRKs publikum, de fornærmede i saken fra 1991 og Granfoss selv. Skjermdump: Dagsrevyen / NRK Vis mer

Lillelien sier til Dagbladet at det er flere årsaker til at kanalen ikke omtalte dommen:

- Det var rett og slett fordi vi mente det var etisk riktig å gjøre, både av hensyn til de fornærmede i saken den gang og av hensyn til familien til Granfoss. I tillegg mente vi at dommen ikke var direkte relevant for denne serien. I etterpåklokskapens navn ser vi imidlertid at dette var feil vurdering, og velger derfor å gjøre endringer, sier han.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Granfoss' advokat Leif Strøm. Han har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer