Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK blir gransket

Riksrevisjonen kritisk til hyttesalg til kronprinsparet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Riksrevisjonen stiller flere spørsmål ved NRKs opptreden i salget av hytteeiendommen ved Kristiansand, og forlanger nå redegjørelse fra kanalen, skriver VG i dag.

Sørlands-perle

Den 42 mål store eiendommen med 400 meter strandlinje, kveldssol og svaberg ble solgt til Kristiansand kommune for 2,25 millioner kroner i februar.

I kontrakten er det spesifisert at tomten kan selges videre til kronprinsparet, men ikke brukes til annen hyttebebyggelse.

Eiendomsmeglere har tidligere anslått verdien på det åpne markedet til å ligge opp mot 15 millioner kroner. Kommunen er nå i gang med en omreguleringsplan av tomten slik at kronprinsparet får en eiendom på om lag 10 mål, med 150 meter strandlinje.

Mener prisen er god

NRKs styre ga administrasjonen fullmakt til å selge eiendommen. Ifølge Riksrevisjonen heter det i fullmakten at tillatelsen «...til å overdra eiendommen utelukkende er basert på alminnelige forretningsmessige vurderinger.»

Riksrevisjonen mener avtalen er å regne som prinisipiell og at den derfor skulle vært lagt fram for NRKs generalforsamling eller styre.

PERLE PÅ SØRLANDET: På denne tomten på Flekkerøya ved Kristiansand skal kronprinsparet bygge seg hytte. Foto: Scanpix
PERLE PÅ SØRLANDET: På denne tomten på Flekkerøya ved Kristiansand skal kronprinsparet bygge seg hytte. Foto: Scanpix Vis mer

NRKs juridiske direktør Olav Nyhus er overrasket og sterkt uenig i Riksrevisjonens vurderinger, ifølge VG. I sitt svar skriver han at salgsprisen samsvarer med takster og er basert på gjeldende reguleringsplan (ikke fritidseiendom).

«Det er NRKs vurdering at vi har oppnådd en god pris for eiendommen», skriver han i svaret.

VIL TIL SØRLANDET: Kronprinsesse Mette-Marit er nært knyttet til hjembyen Kristiansand, og hun og kronprins Haakon skal derfor ønske seg et sommersted i nærheten.