NRK-chat for kriminelle

En 23-åring og en 41-åring, som er siktet i en narkosak, får ikke se TV-kanaler med chatte-tjenester på cella. Politiet mener de kan få kodede meldinger fra medskyldige utenfor fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De to sitter varetektsfengslet i såkalt isolasjon i en stor hasjsak som norsk politi ruller opp sammen med danske kolleger. 350 kilo hasj er beslaglagt i Norge. Tirsdag kveld aksjonerte narkotikapolitiet i København og arresterte seks personer, minst to med tilknytning til Hells Angels-miljøet i Danmark.

Snedig kommunikasjon

23-åringen fra Oslo ble arrestert og varetektsfengslet for snart fire uker siden sammen med et tysk ektepar, og en 41-åring fra Romerike.

Oslo-mannen ble sammen med 41-åringen og det tyske paret varetektsfengslet for inntil fire uker.

Etter to uker bestemte politiet at de ville ha rettens kjennelse for å ta TV-en fra 23- og 41-åringen. Begrunnelse var fare for bevisforspillelse ved at de kunne få kodede meldinger via chatting på NRK2 og TVNorge, sendt på SMS på mobiltelefon fra sammensvorne utenfor murene. Tingretten avslo begjæringen.

Denne uka omgjorde Borgarting lagmannsrett tingrettens kjennelse. Dommerne mener det er fare for at 23-åringen kan få kodede meldinger inn via de nevnte chattekanalene.

Dagbladets kilder kjenner ikke til at det er avsagt tilsvarende kjennelser i Norge. En politikilde sier at kriminelle avtaler bestemte ordkoder før de igangsetter narkotikasmugling. Det er koder, alle med en bestemt betydning, som eventuelt skal kunne brukes om smuglinga mislykkes, eller om en eller flere i ligaen blir arrestert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer