NRK-danser tiltalt for tre voldtekter

NRK Super vil fjerne en video fra barne-TV fordi en av danserne i filmen står tiltalt for voldtekt. Den tiltalte mannen i 30-åra nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Programredaktør Nils Stokke i NRK Super bekrefter overfor Dagbladet at den voldtektstiltalte mannen i 30-åra har jobbet for NRK Super.

- Han var i opptak hos oss i tre dager i fjor i forbindelse med en video. I denne var han en av flere dansere, sier Stokke.

Ifølge Stokke er dette det eneste engasjementet mannen har hatt for NRK, som nå vil fjerne videoen med ham i fra skjermen.

Nekter straffskyld - Vi vurderer å fjerne filmen helt. Senere får vi se om vi eventuelt vil klippe ham ut av den, sier Stokke.

Ifølge tiltalen skal mannen i 30-åra ha voldtatt tre kvinner. Forholdene strekker seg fire - fem år tilbake i tid. Ifølge tiltalen hadde ingen av kvinnene mulighet til å motsette seg ovrgrepene.

Trine Rjukan er bistandsadvokat for to av de fornærmede kvinnene. Hun sier at det har vært spesielt belastende for dem at den tiltalte har opptredt i offentligheten.

- Det som har vært en enorm belastning for mine to klienter har vært den lange tiden politiet har brukt på å etterforsket saken ferdig. Og mens etterforskingen pågikk figurerte tiltalte i ulike TV-program og i offentlighetens lys, som om ingenting var skjedd. Dette har blitt oppfattet som et hån for mine klienter, sier Rjukan til Dagbladet.

Advokat Djordje Borojevic er forsvarer for mannen. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet, men sier:

- Han nekter en hver form for straffskyld.

- Så ham på TV Dagbladet kjenner til at mannen er anmeldt for voldtekt mot minst én ytterligere kvinne. Anmeldelsen ble levert inn til politiet for åtte år siden, men saken ble henlagt.

- Jeg skal imidlertid vitne i rettssaken som nå kommer opp, sier kvinnen (22) som anmeldte NRK-danseren i 2005.

Hun er i dag mor selv, og sier at en dag da hun satt og så barne-TV sammen med sin sønn så dukket den tiltalte mannen opp på skjermen.

- Plutselig var han der på TV. Det var ikke så veldig hyggelig. Jeg fikk en kjempereaksjon og kasta opp, hevder kvinnen.

Hun sier at hun i ettertid har vært i kontakt med NRK, og at de har lovet henne å fjerne den tiltalte fra skjermen.

- Barna våre skal ha det trygt Stokke i NRK presiserer at ingen av forholdene mannen er tiltalt for skjedde på NRK-settet.

- Det er synd at dette dukker opp. Vi gjør mye for at barna våre skal ha det trygt, og vi har stort apparat for å kontrollere slike forhold, med blant annet innhenting av vandelsattest av de som jobber for oss. Vi har lest tiltalen, og selv om han ikke er dømt har NRK Super et særlig ansvar for hvem vi har på skjermen. Derfor ønsker vi å fjerne ham helt, sier Stokke.

Videoen mannen opptrer i, er ifølge Stokke vist på NRK flere ganger i vinter.

FJERNER HAM: Programredaktør Nils Stokke i NRK Super opplyser overfor Dagbladet at videoen den voldtektstiltalte mannen har opptrådt i, vil bli fjernet fra skjermen.
FJERNER HAM: Programredaktør Nils Stokke i NRK Super opplyser overfor Dagbladet at videoen den voldtektstiltalte mannen har opptrådt i, vil bli fjernet fra skjermen. Vis mer