NRK-direktør slutter

Assisterende kringkastingssjef Tor Fuglevik slutter som direktør for NRK Futurum og går samtidig av som Einar Førdes nestkommanderende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tor Fuglevik har takket nei til å fortsette som sjef for NRK Futurum, melder NRK. Overfor NTB bekrefter Fuglevik at det også betyr at han trekker seg som assisterende kringkastingssjef.

- Jeg har fullført oppdraget jeg fikk i januar i fjor, da jeg ble konstituert av styret som Kåre Willoch ledet. Det har hele tiden vært meningen at min jobb som Futurum-direktør skulle være prosjektstyrt for å bygge opp avdelingen, sier Fuglevik. Onsdag leverte han sin sluttrapport til kringkastingssjef Einar Førde.

Fuglevik har brukt et år på å bygge opp NRKs fremtidsrettede avdeling. En rekke nye digitale tv- og radiokanaler er planlagt. Avdelingen består i dag av 150 stillinger og har et budsjett på 222 millioner kroner.

Tor Fuglevik har vært en av de mest profilerte NRK-sjefene gjennom flere år. Fuglevik var blant annet distriktssjef og radiodirektør før han ble prosjektleder for å bygge opp Futurum-avdelingen.

Fuglevik har fått et tilbud fra Den Europeiske Kringkastingsunionen (EBU) om å bli radiodirektør i Genhve.

- Jeg vurderer dette, men er også åpen for å fortsette i en eller annen stilling i NRK, sier Fuglevik til NTB.

Onsdag ble det også klart at Per Arne Kalbakk (32) er ansatt som ny programsjef i faktaavdelingen i NRK. Kalbakk overtar etter Oddbjørg Aasen Bjørdal, som slutter etter at hennes åremål går ut. Aasen Bjørdal går over til ny stilling som rådgiver. Kalbakk kommer fra NRK Østlandssendingen, der han de siste fire årene har vært nyhetssjef og konstituert distriktsredaktør.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer