Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  NRK diskriminerer

NRK mener det er greit at Noman Mubashir arrangerer muslimsk fredsmarkering i Oslo. Det var derimot ikke greit at Petter Nome demonstrerte mot Irak-krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det er merkelig at NRK forskjellsbehandler på denne måten, sier Petter Nome.

Den tidligere NRK-programlederen ble fratatt programlederjobben for «Sommeråpent» på NRK i fjor etter at han deltok aktivt og synlig i kampanjen mot USAs krigsplaner mot Irak. Men NRK har ingen problemer med Noman Mubashirs engasjement i den muslimske fredsmarkeringen.

-  At han får engasjere seg slik er glimrende, men det er rart at NRK-ledelsen er så inkonsekvente, sier Nome til Dagbladet.

-  Jeg markerte også mot vold og terror. Forskjellen for NRK er tydeligvis hvem som utøver den, om det er muslimer eller amerikanere, sier han.

Klarert på høyeste hold

NRK-programleder Noman Mubashir var medarrangør i den muslimske fredsmarkeringen i Oslo sentrum i går, der Kjell Magne Bondevik, halve regjeringen og 300 mennesker gikk fra Jernbanetorget til Stortinget. De markerte avstand fra flere store volds- og terrorhandlinger den siste tida.

Og deltakelsen var klarert fra høyeste NRK-hold på forhånd.

-  Vi har vurdert engasjementet hans opp mot NRKs interne regler, og funnet at det ikke er noe problem, sier Jon Ola Sand, prosjektsjef for underholdningsavdelingen i NRK.

-  Hvorfor er det greit i dette tilfellet, men ugreit i Petter Nome-saken?

FAKTA

Nome-saken

Petter Nome ble fratatt programlederjobben for fjorårets «Sommeråpent». NRK mente Nomes engasjement ville bli problematisk, siden han som programleder i «Sommeråpent» kunne tenkes å lede debatter om utenriksspørsmål.

Avgjørelsen vakte mye debatt, og mange NRK-kolleger støttet Nome.

Arne Scheie ble tidligere i år nektet av NRK å låne bort stemmen for å markere Verdens Flyktningedag. Han skulle stille opp gratis.

-  Jeg kan ikke kommentere disse sakene opp mot hverandre. Det jeg kan si er at dette er godkjent fra høyeste hold, og godt innenfor det han kan gjøre.

Noman Mubashir selv er glad for tillatelsen fra NRK.

-  Jeg fikk tillatelsen fra Bernander. NRK mener det er greit siden dette er en fredsmarkering, og ikke en politisk aksjon. Petter Nome-saken må ledelsen i NRK uttale seg om, sier Frokost-TV-reporteren til Dagbladet.

GREIT: Noman Mubashir sto bak gårsdagens protesttog i Oslo sentrum. Kjell Magne Bondevik deltok også.
IKKE GREIT: Petter Nome engasjerte seg kraftig mot USAs krigføring i Irak. Her i forbindelse med en demonstrasjon i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media