NRK får kritikk for «barne-TV-debatt»: - Innslagene var bare tull

- Kunne spart seg for rapping og småflåsete forklaring av politikk, mener valganalytiker.

MÅTTE VENTE:
Statsminister Erna Solberg (H), Knut Arild Hareide (KrF), Trine Skei Grande (V) og de andre måtte vente over sju minutter før de fikk starte debatten. Flere reagerer på at NRK startet med en «demokrati-rap» og hadde flere avbrekk under sendinga. Blant dem er tidligere TV 2-profil Oddvar Stenstrøm.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix og Steinar Buholm / Dagbladet
MÅTTE VENTE: Statsminister Erna Solberg (H), Knut Arild Hareide (KrF), Trine Skei Grande (V) og de andre måtte vente over sju minutter før de fikk starte debatten. Flere reagerer på at NRK startet med en «demokrati-rap» og hadde flere avbrekk under sendinga. Blant dem er tidligere TV 2-profil Oddvar Stenstrøm. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix og Steinar Buholm / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går startet kommunevalgkampen for fullt med en direktesendt partilederdebatt i beste sendetid på NRK1.

Selve debatten ble ledet av Ingunn Solheim og Ingerid Stenvold, men før de fikk lov til å grille de åtte politikerne som sto på podiet i Kulturhuset i Arendal, hadde NRK en over sju minutter lang intro.

Den besto blant annet av en «demokrati-rap», der barn danset og sang i en musikkvideo om demokrati. Deretter ble partilederne introdusert, før P3-profilene Niklas Baarli og Mathias Nylenna, kjent fra radioprogrammet «Verdens rikeste land», fikk to minutter til å forklare arbeidsledigheten på sedvanlig jovial måte med tilhørende plansjer.

- Innslagene i starten var bare tull. Jeg skjønte ikke bæret av det og synes det var krampaktig. Hvis NRK vil nå ungdom må det være andre måter enn å tukle med et program for politisk interesserte mennesker, sier en av Norges mest erfarne debattledere og TV 2-veteran Oddvar Stenstrøm til Dagbladet. Det nærmest kokte over på sosiale medier da introen til debatten ble sendt i går kveld. Vi har samlet noen av de beste Twitter-reaksjonene i denne saken!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.