- NRK får leve av mer reklame

Ap kan bare glemme avgifter på pc og mobiler, sier Frp-talsmann.

KORSBERG KRITISERER: Fremskrittspartiet vil avskaffe NRK-lisensen, men har likevel liten eller ingen sans for utspillet fra Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Kåre Simensen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
KORSBERG KRITISERER: Fremskrittspartiet vil avskaffe NRK-lisensen, men har likevel liten eller ingen sans for utspillet fra Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Kåre Simensen. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Fremskrittspartiet vil avskaffe NRK-lisensen, men har likevel liten eller ingen sans for utspillet fra Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Kåre Simensen.

Han tok i dag til orde for å erstatte NRK-lisensen med en avgift på pc'er og mobiltelefoner fordi folk ser mer tv på andre plattformer enn tv-apparater.

- Glem avgift - En slik avgift kan Arbeiderpartiet og regjeringen bare glemme. Det er bare en ny måten å snikinnføre en ny avgift. Isteden får NRK leve mer av reklame som andre aktører i mediemarkedet gjør, sier Frps mediepolitiske talsmann Øyvind Korsberg til Dagbladet.

Han peker på at de aller fleste kjøper pc og mobil til helt andre formål enn å se tv.

I løpet av denne sesjonen på Stortinget vil Frp fremme flere forslag som tar sikte på å redusere de statlige overføringene til NRK.

Partiets stortingsgruppe har ikke bestemt seg for det konkrete innholdet i forslagene ennå.

- Reklame allerede - Vi har ikke prinsipielle betenkeligheter med at allmennkringkasteren NRK finansier driften med reklame. Det gjør de jo allerede. Det de kaller sponsorplakater, er et annet navn på reklame, fastslår Korsberg.

Korsberg og Frp reagerer på at NRK driver kommersiell virksomhet ved siden av at kringkasteren får milliardstøtte fra skattebetalerne.

- Vi har reagert på at NRK har tatt seg betalt for å formidle redaksjonelt stoff fra Ekstremsportveko på Voss, og dette kommer vi til å ta opp i Stortinget i en eller annen form i løpet av høsten. En slik praksis går ikke uten at det bør på konsekvenser for omfanget av statlige midler.

Mer reklame - mindre lisens - Vil dere fjerne NRK-lisensen helt?

- På lengre sikt er det målet, men det kan ikke gjøres over natt av konkurransehensyn. NRK er så store at det vil skape for store konkurransevridninger for andre medieaktører. Derfor vil vi arbeide for en gradvis utfasing av lisensen der NRK etterhvert tjener mer penger på reklame og får mindre lisenspenger.

Frp mener NRK-lisensen og pressestøtten må diskuteres i sammenheng.

- Siden pressestøtteordningen ble vedtatt, er det flere og flere mediehus som er aktører på tv-markedet. Nå er det behov for å se på hele mediefinansieringen på nytt, sier Fremskrittspartiets mediepolitiske talsmann Øyvind Korsberg.

Som kommer med en tilleggskommentar og et smil til slutt:

- Vi får engasjere Bjarne Håkon Hanssen. Han vet jo tydeligvis hvor mye dumt regjeringen gjør.

STARTET DEBATT: Kåre Simensen (Ap), for anledningen med Magnus Carlsen. Foto: Erlend Aas / Scanpix
STARTET DEBATT: Kåre Simensen (Ap), for anledningen med Magnus Carlsen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer