NRK-fotografer siktet for mishandling

20-åring ble slått helseløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To fotografer ansatt i NRK Sameradioen er siktet for å ha vært med på grov mishandling av en 20 år gammel mann i forrige uke. Ytterligere to med NRK-tilknytning er siktet i samme sak, skriver Finnmark Dagblad.

Politiet karakteriserer saken som svært alvorlig.

- Brøt seg inn

20-åringen lå og sov i sitt hjem i Karasjok da til sammen fem menn skal ha brutt seg inn og mishandlet ham grovt inne i leiligheten, før han ble dratt ut og mishandlet videre der.

I tillegg til de to fotografene besto gjengen blant andre av en tidligere NRK-ansatt og en ektemann av en NRK-programleder. Sistnevnte er antatt hovedmann bak voldsepisoden.

Ifølge Finnmark Dagblad er flere av de fem siktede svært profilerte og i jobbsammenheng å anse som offentlige personer.

- Lavmål

NRK Sameradioen har dekket saken, men avdelingens sjef Nils Johan Heatta vil verken bekrefte eller avkrefte om de siktede fotografene har deltatt i dekningen av forholdet de nå er siktet for. Derimot er han svært lite begeistret for Finnmark Dagblads omtale, og mener lokalavisa prøver å sverte Sameradioen.

- Jeg synes det er lavmål å trekke NRK inn i saken. Det finnes overhodet ingen sammenheng mellom NRK Sameradioen og denne saken, sier Heatta, som ikke vil foreta seg noe overfor sine siktede ansatte fordi ingen av dem er tiltalt eller dømt.