Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK: Gissel løslatt fra islamistgruppen som holder norske Kjartan Sekkingstad fanget

Gisselet som er løslatt skal være en prest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En prest som har vært fangt av islamistgruppen Aby Sayaff på Filippinene er løslatt, opplyser lokalt politi, ifølge NRK. Dette er den samme gruppen som holder nordmannen Kjartan Sekkingstad fanget.

Den pensjonerte presten og misjonæren Rolando del Torchio (57) ble funnet ombord i en passasjerferje som var påvei til en havn på øya Jolo fredag, opplyser en filippinsk militærtalsmann.

Ifølge talsmannen var helsetilstanden til italieneren ganske dårlig da han ble funnet. Del Torchio ble bortført i oktober i fjor fra pizzarestauranten han eier i byen Diplog i den sørlige regionen Mindanao.

Detaljer om gisseltakerne og omstendighetene rundt frigivelsen er ikke kjent.

Men ifølge lokale kilder ble han trolig tatt av en lokal islamistgruppe som deretter overga ham til den militante Aby Sayyaf-geriljaen, samme gruppe som holder nordmannen Kjartan Sekkingstad og tre andre personer fanget. Islamistiske, kommunistiske og kriminelle gjenger bortfører relativt ofte personer i dette området i håp om å få utbetalt løsepenger.

Bortføringer med krav om løsepenger skjer regelmessig sør på Filippinene, der islamistiske separatister og banditter har herjet i flere tiår.

Nordmannen Kjartan Sekkingstad holdes for tiden i fangenskap sammen med to canadiske statsborgere av Abu Sayyaf-geriljaen.

De krever opptil 180 millioner kroner i løsepenger for hvert av gislene. Tidligere denne uken ga geriljaen et ultimatum på én måned og sier gislene blir drept hvis pengene ikke legges på bordet tidsnok.

(NTB)

Hele Norges coronakart