MISFORSTÅTT: Pål Enger har tidligere innrømmet å stå bak ranet av Skrik, men bedyrer overfor Dagbladet i kveld at han ikke innrømmet et ikke-foreldet ran under inspillingen til kveldens program av Trygdekontoret på NRK. - NRK har klippet det feil, sier Enger når Dagbladet møter ham i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MISFORSTÅTT: Pål Enger har tidligere innrømmet å stå bak ranet av Skrik, men bedyrer overfor Dagbladet i kveld at han ikke innrømmet et ikke-foreldet ran under inspillingen til kveldens program av Trygdekontoret på NRK. - NRK har klippet det feil, sier Enger når Dagbladet møter ham i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

- NRK har klippet det feil. Det er uheldig og jeg føler meg misforstått

Pål Enger nekter for å ha innrømmet ran i 2003 på Trygdekontoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pål Enger sier til Dagbladet i kveld at han ikke har innrømmet at han står bak ranet av gullsmedforretningen David-Andersen i 2003 under inspillingen av programmet Trygdekontoret.

- Det ranet er ikke foreldet. Så om jeg hadde stått bak det, ville jeg aldri innrømmet det, sier Enger når Dagbladet møter ham i Oslo i kveld.

- Klippet feil Enger forteller at han har sett noe av programmet som vises på NRK i kveld, og han sier at han opplever at uttalelsene hans har blitt klippet ut av sin opprinnelige kontekst.

- Synes du selv at det virker som du i programmet innrømmer ranet fra 2003?

- Ja, av de fem minuttene jeg har sett, så virker det sånn. NRK har klippet det feil. Det er uheldig og jeg føler meg misforstått, sier Enger.

- Hva vil du gjøre med det?

- Jeg ønsker å dementere det.

- Vi har ikke klippet NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen har følgende kommentar til Engers påstand om at uttalelsene hans er blitt klippet ut av sin opprinnelige kontekst:

- Ikke noe annet enn at vi synes det er dumt om noen føler seg dårlig behandlet, men vi har ikke klippet noe ut eller inn av akkurat det temaet det her er snakk om. Det kan hende han har en annen formening om det når han har sett hele programmet, sier Halvorsen til Dagbladet.
Innbrudd i 1997 Dagbladet snakket også tidligere i dag med Enger. Også da nektet han for å ha innrømmet ranet i 2003.

- Det er ikke riktig at jeg har tilstått å ha ranet en av butikkene til gullsmed David-Andersen i 2003. Det er det reneste vås. Og jeg har selvfølgelig aldri sagt det, sa Pål Enger, som nå forsøker å livnære seg som kunstmaler.

- Jeg blir spurt om «brekk» hos David-Andersen. Det jeg svarer er at ja, det var jeg den eneste som var i stand til å gjøre på den tiden. Men det jeg svarer på er ikke ranet i 2003, men et innbrudd hos David-Andersen i 1997. Jeg er ikke dømt for det, og det tyveriet er uansett foreldet, sa Enger.

Leder for seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas sier til Dagbladet i kveld at politiet vil se på gullsmedranet fra 2003 på nytt.