Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK innrømmer sponsorbrudd

Programdirektør Hans-Tore Bjerkaas i NRK innrømmer at kanalen brøt reglene for sponsing av programmer, da NRK lørdag viste et dokumentarprogram om en berg- og dalbane i fornøyelsesparken Tusenfryd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Programmet, som ble produsert av det uavhengige produksjonsselskapet Lighthouse, var ifølge Dagens Næringsliv sponset med 450.000 kroner av Tusenfryd.

Under vignetten «Fakta på lørdag» fikk de 387.000 seerne servert et 50-minutters dokumentarprogram med rosende omtale av parkens nyeste attraksjon.

Får vond smak

Sjefen på Tusenfryd, Linda Bernander Silseth, var naturlig nok strålende fornøyd med programmet.

- Programmet har nesten uvurderlig verdi for oss. Vi kan sikkert doble investeringsbeløpet og mer til, sier hun til Dagens Næringsliv. Tusenfrydsjefen er for øvrig lillesøsteren til påtroppende kringkastingssjef John G. Bernander.

Fullt så fornøyd var ikke generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening og leder Olav Njaastad i Norsk Journalistlag. De mener saken føyer seg inn i rekken av sponsede NRK-programmer.

- Jeg vet ikke om jeg klarer å åpne munnen, så vond smak som jeg har i den, sier Øy.

Innrømmer juks

Programdirektør Bjerkaas innrømmer nå at NRK brøt reglene for sponsing.

- Det som er kommet fram er at det ikke var opplyst på rulleteksten hvem som var bidragsytere, sier han til NRK P2.

Bjerkaas sier han ikke vet hvordan dette kunne skje, men innrømmer at det er NRKs ansvar. Han avviser imidlertid kritikken om at NRK mangler ryddighet når det gjelder sponsede programmer.

- Vi vurderte programmet på fritt, redaksjonelt grunnlag. I forhold til det, holdt programmet mål, sier Bjerkaas.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling