NRK-journalist tatt av gisseltakere

NRK-journalisten Kjersti Strømmen ringte selv via satelittelefon fra gisseltakernes leir i formiddag for å fortelle at hun ble holdt tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Jarl Munch i NRK Nyheters utenriksredaksjon måtte Strømmen snakke engelsk for at gisseltakerne skulle få med seg hva hun sa.

Strømmen er blant de ni journalistene som holdes tilbake, sannsynligvis av den muslimske geriljaorganisasjonen Abu Sayyaf, på øya Jolo på Filippinene. Det er ikke kjent når journalistene ble bortført.

NRK-journalisten og de åtte andre befant seg på øya for å dekke gisselaksjonene der 21 turister og den samme geriljaorganisasjonen er involvert.

- Hun fikk beskjed om å reise hjem fredag, men det skjedde ikke. Hun ringte oss i formiddag og fortalte at hun ble holdt tilbake, men at hun ikke følte noen dramatikk i situasjonen. Hun sa hun ville ringe igjen tirsdag formiddag fra Jolo, sier Berntzen til NTB.

Også UD avventer situasjonen til i morgen, opplyser pressetalsmann Ingvard Havnen til NTB.

- Foreløpig virker det positivt. Vi har tett kontakt med NRK og venter til tirsdag for å se om Strømmen melder seg igjen på telefon. Den norske ambassaden i Manila er også koblet inn.

34 år gamle Strømmen bor i Kinas hovedstad Bejing. Hun har vært NRKs Asia-korrespondent siden februar i fjor.

Dagbladet :på nettet kommer tilbake med mer om denne saken.