Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NRK-journalistene avslutter streiken

Enighet mellom NJ-journalistene og NRK-ledelsen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hemmelige forhandlinger natt til torsdag har ført til at NRK-journalistene som er organsiert i Norsk Journalistlag har avblåst streiken.

- Landdstyret i NJ fattet i natt vedtak om at streiken i NRKJ skal avblåses fra klokken 0800, sier Håkon Haugsbø til Dagbladet.no.

Fikk en fridag
- Vi har fått 14.000 i flatt tillegg til alle, sier Haugsbø.

Viktigst for NRKJ var imidlertid kravet om mer fritid.

- Vi får en fridag fra 2007. Dette er noe NRK står steilt på og vi har fått brutt et viktig prinsipp for NRK, sier Haugsbø til Dagbladet.no.

Også motparten er fornøyd med avklaringen. - Etter de drøftinger som var i pinsehelgen, hadde NRKJ behov for enkelte tekniske avklaringer, sier kringkastingssjef John G. Bernander i en pressemelding.

- De er nå heldigvis kommet på plass. Nå er jeg glad for å kunne ønske disse 1500 journalistmedlemmene velkommen tilbake på jobb, slik at de etter hvert kan levere til publikum den kvalitet og aktualitet som NRK står for, sier Bernander.

LO fortsatt i streik

MEN DISSE STREIKER FORTSATT: NJ-journalistene i NRK har avsluttet streiken, mens Rune Gokstad, Øystein Bache, Kai Sibbern og 927 andre medlemmer i Kringkastingens landsforening fortsatt er i streik. Foto: SCANPIX
MEN DISSE STREIKER FORTSATT: NJ-journalistene i NRK har avsluttet streiken, mens Rune Gokstad, Øystein Bache, Kai Sibbern og 927 andre medlemmer i Kringkastingens landsforening fortsatt er i streik. Foto: SCANPIX Vis mer

Det betyr at de rundt 1500 NJ-medlemmene som har vært tatt ut i streik er tilbake på jobb torsdag morgen. Men de vel 930 LO-organiserte i NRK streiker forstsatt. 

- Vi har i løpet av onsdagen ikke hatt noen møter med Navo eller NRK der streiken har vært tema. Våre medlemmer er fortsatt i konflikt, sier Øystein Gudbrands, forhandlingsleder for LO Stat i en pressemelding.

NRK-journalistene avslutter streiken
ØNSKER VELKOMMEN: Kringkastingssjef John G.Bernander ønsker journalistene velkommen tilbake på jobb.
VM REDDET: Åpningskampen i fotball-VM vil nå gå som planlagt på NRK. Arne Scheie og de andre journalistene i NRK er tilbake i arbeid fra torsdag morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling