Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Lykkelandet» på NRK

NRK: Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) oppfordrer storbyer til å innføre tiggerforbud

Men Oslo og Bergen sier nei. 

VIL HA FORBUD: Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener det som kommer fram i Brennpunkt-dokumentaren «Lykkelandet» er gode grunner til å innføre et tiggeforbud.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIL HA FORBUD: Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener det som kommer fram i Brennpunkt-dokumentaren «Lykkelandet» er gode grunner til å innføre et tiggeforbud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge dokumentarfilmen «Lykkelandet» har et tiggernettverk i Bergen tjent millioner på organisert tigging, gateprostitusjon og salg av narkotika, og rundt 140 rumenere styrer markedet for prostitusjon og tigging i Norges nest største by. Oslo-politiet har bekreftet at de ser en lignende situasjon i Oslo, skriver NTB.

Justisminister Per-Willy Amundsen sier i kveld til NRK at det som kommer fram i dokumentaren er gode argumenter for å innføre lokale forbud mot tigging umiddelbart.

- Det beste hadde vært en nasjonalt forbud. Men når det enn så lenge ikke er flertall for dette på Stortinget, er min klare oppfordring at man lokalt tar tak i dette og fremmer vedtak om å forby tigging i de største byene, sier Amundsen til kanalen.

Støtter ikke lokale forbud

Sosialbyråd i Bergen Erlend Horn (V) vil på tross av det som kom fram i dokumentaren ikke forby tigging i Bergen. Til NRK uttalte han i går at dokumentaren har vært en øyeåpner, men at avsløringene ikke vil endre byrådets politikk.

I Oslo har heller ikke byrådsleder Raymond Johansen (Ap) støttet et lokalt forbud.

Tidligere i dag har Erna Solberg og Høyre sagt at de fortsatt ønsker et forbud mot tigging i Norge.

Carl I. Hagen og Tommy Skjervold i Frps bystyregruppe i Oslo har også fremmet også et privat forslag om tiggerforbud i Oslo torsdag.