BLIR VARAORDFØRER: Khamshajiny Gunaratnam (27) blir varaordfører i Oslo. Her hilser hun på Jens Stoltenberg i forbindelse med 8. mars-toget i 2014. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLIR VARAORDFØRER: Khamshajiny Gunaratnam (27) blir varaordfører i Oslo. Her hilser hun på Jens Stoltenberg i forbindelse med 8. mars-toget i 2014. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

NRK: «Kamzy» (27) blir Oslos varaordfører

Khamshajiny Gunaratnam er nestleder i Oslo Ap og fra bydel Grorud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27 år gamle Khamshajiny Gunaratnam fra Arbeiderpartiet blir varaordfører i Oslo, melder NRK.

De erfarer at hun blir valgt som varaordfører i hovedstaden på bystyrets konstituerende møte onsdag.

Gunaratnam, som gjerne kalles «Kamzy», er 27 år gammel, nestleder i Oslo Ap og fra bydel Grorud. Hun har tidligere hatt sentrale verv i AUF, og skrev for Dagbladet i forbindelse med rettssaken mot Anders Behring Breivk.

Samarbeidsavtalen mellom Ap, SV, MDG og Rødt bekrefter at Arbeiderpartiet får varaordføreren.

I avtalen heter det at de fire partiene samarbeider om konstitueringen av bystyret i perioden, og at Ap skal ha varaordføreren og SV ordføreren. Her fordeles også fire andre heltidspolitikere i form av tre komitéledere og en nestleder. Den siste posten går til Rødt, som altså har inngått en avtale om budsjettsamarbeid med de tre andre partiene, men ikke er med i byrådet.

NTB fikk før helgen bekreftet at Marianne Borgen (SV) blir ny ordfører, og det var fra før kjent at Ap ønsket varaordførerjobben for seg selv.

Resten av byrådet, eller byregjeringen som de rødgrønne kaller det, vil bli presentert onsdag formiddag.

(Dagbladet/NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram