NRK-kjendis banket opp av taxisjåfør

NRK-kjendisen hadde akkurat betalt for drosjeturen, da sjåføren hopper rasende ut av bilen, stiller seg opp i kamppositur og utstøter et skingrende hyl før han sparker journalisten rett i ansiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liggende på bakken med blod fra panna, hører journalisten at taxien raser av gårde. Tilbake i vinduene står sjokkerte naboer.

- Jeg har sett slikt på amerikansk fjernsyn, men hadde ikke drømt om at noe slikt skulle skje meg, sier NRK-journalisten, som ønsker å være anonym.

Han føler i dag ingen smerte i ansiktet, men er fortsatt sjokkert over hendelsen natt til mandag. Det regnbuefargede ansiktet er det synlige møtet etter «karateepisoden».

Tvist om 1000-lapp

Reporteren var på vei hjem i drosje ved 02-tida natt til mandag. Utenfor leiligheten sin tar han opp en tusenlapp for å betale for turen. Drosjesjåføren framholder at han ikke kan gi tilbake på en slik stor seddel. De to blir derfor enige om å kjøre til nærmeste bensinstasjon - som ligger ett minutts kjøring unna - for å veksle.

- Etter å ha betalt, klapper jeg mannen på skulderen og sier at han får ta det med ro. Han var da veldig sinna, sier NRK-kjendisen.

Den storvokste reporteren har knapt satt beina på utsiden av drosjen, før han ser sjåføren rive opp døra og stille seg opp på fortauet.

Karatespark

- Sjåføren stilte seg opp bredbeint og utviste stor aggressivitet. Han sto tre- fire meter unna meg, og var mye mindre enn meg, slik at jeg ikke tok det særlig alvorlig. Men så utstøtte han et høyt skrik og sparket til med beina. Det var et slikt karatespark, sier NRK-reporteren, som gikk rett i bakken uten egentlig å fatte hva som hadde skjedd.

- Jeg blødde i panna, men var ikke mer skadd enn at jeg ganske raskt kom meg på beina.

Det høye skriket gjorde at naboer kom til vinduene sine i blokka og kunne iaktta hvordan NRK-reporteren slepte seg på beina på fortauet. Sjåføren - en ung mann i tjueåra - hadde da stukket fra stedet. Uten omtanke for voldsofferet.

Selv ville NRK-reporteren ikke gjøre noe større nummer ut av episoden, men ga etter for naboene, som sa han måtte anmelde drosjesjåføren. Tirsdag formiddag møtte NRK-kjendisen opp på politikammeret.

- Det var første gang i mitt liv jeg har vært på en politistasjon. Selv om jeg er stor, er jeg ikke kranglevoren. Jeg har ikke den legningen, sier han.

- Må fjernes

NRK-reporteren er tilbake på jobb. Da han fortalte resten av redaksjonen om episoden, innså han at han ikke var alene om å ha opplevd slike voldsepisoder.

- En kvinne hadde opplevd en sjåfør som ble så rasende at hun valgte å hoppe av før turen var over. Årsaken til at jeg anmeldte sjåføren, er at han må bli fjernet. Skjer det, er jeg fornøyd, sier NRK-reporteren.

MÅ FJERNES: - Slike sjåfører må fjernes, men da må vi ha hjelp av politiet, Sier Wiggo Johansen, leder i Oslo Taxi. Drosjen på bildet har ikke noe med den aktuelle saken å gjøre.