NRK-kjendis falt over bord

Bryllupsgjestene fryktet det verste da de så NRK-kjendisen falle over bord. Ifølge vitner lå han i et halvt minutt og kavet i sjøen, før han fikk hjelp av en festdeltaker i smoking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke noe trivelig, akkurat, men det var aldri dramatisk, sier NRK-kjendisen til Dagbladet. NRK-kjendisen var passasjer i en båt som kom inn i båthavna ved Holmen Fjordhotell klokka 22.00 lørdag. På brygga hadde Gøril Andersen og Tor Inge Hansen bryllupsfest. Hele festen stoppet opp da NRK-medarbeideren falt over bord, bare noen få meter fra bryggekanten. Ingen av de fire medpassasjerene i den gule gummibåten får med seg hva som skjer. Det gjør imidlertid festdeltakerne, som ser at kjendisen blir liggende og sprelle med hodet under vannet.

Hoppet i smoking

Redningsmannen, en 32 år gammel bryllupsgjest fra Oslo, kastet seg i sjøen iført smoking for å hjelpe NRK-medarbeideren opp i båten. NRK-medarbeideren tok livtak på redningsmannen, og de to lå lenge i sjøen, før bryllupsgjesten klarte å få med seg kjendisen til båten.

- Det så veldig stygt ut. NRK-kjendisen så livløs ut, vi fryktet at noe alvorlig hadde skjedd, sier en av bryllupsgjestene til Dagbladet. - Flere av gjestene trodde det var et humoristisk innslag som vi hadde betalt for, men da de fikk mannen på land, skjønte de at dette var fult alvor. Det kunne gått riktig galt, sier bruden, Gøril Andersen, til Dagbladet.

Promillekontroll

NRK-kjendisen brukte lang tid på å komme til hektene. Årsaken til at kjendisen falt over bord er uklar, men båten skal etter det Dagbladet erfarer ha kjørt inn i bryggekanten. Kjendisen skal da ha falt med ryggen først ut i sjøen. Før ulykken skjedde, var stemningen i båten høy. - Jeg kan bekrefte at vi rykket ut til Holmen Fjordhotell etter at vi fikk melding om at en person hadde falt over bord. På grunn av mistanke om promille på båtfører ble det rutinemessig foretatt promillekontroll. Mistanken viste seg imidlertid ikke å holde stikk, sier vaktleder Jan Olav Aasen ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

- Omtenksomt

- Vi hadde vært på et grillparty i Oslo, og en av mine venner foreslo at vi skulle ta sjøveien hjem, sier NRK-kjendisen. Han hevder at han gled da han reiste seg for å gå i land. Han hadde ikke på seg redningsvest. Det ble ikke drukket alkohol i båten.

- Er du glad for at du ble hjulpet på land? - Det var omtenksomt av bryllupsgjesten å hive seg i sjøen, men jeg skulle nok greid å komme meg i land ved egen hjelp.