NRK-kjendis føler seg trakassert

NRK-kjendisen angrer på pølsekastingen. Men samtidig føler han seg trakassert av Oslo-politiet. Mannen fikk ikke advokatbistand. Derfor nektet han å la seg avhøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er dypt sjokkert over behandlingen jeg har fått. Jeg ble plassert på glattcelle, og nektet advokatbistand. Det er et uforholdsmessig inngrep og en krenkelse av min rettssikkerhet, sier kjendisen, som først ble løslatt klokka 07 i går morges.

- Dumhet

- Jeg ble provosert av drosjesjåføren, og gjorde en dumhet. Det angrer jeg på, sier TV-kjendisen til Dagbladet.
Drosjesjåføren mener han slo. Overfor Dagbladet benekter kjendisen det.

- Jeg satte meg inn i drosjen med ei halvspist pølse i hånda. Jeg ble møtt med grov kjeft fra sjåføren. Det gjorde meg sterkt provosert. Idet jeg steg ut fra baksetet på drosjen, kastet jeg pølsa inn i bilen. Jeg så ikke hvor den traff. Hvis den traff ham i nakken, så beklager jeg det sterkt, sier mannen.

  • Han gikk deretter en spasertur i sentrum. Drosjesjåføren kontaktet på sin side politiet.
  • Da mannen etter 40 minutter kom tilbake til hjørnet ved Grand Hotel, ble han pågrepet av politiet. Han ble kjørt rett til Politihuset på Grønland, og puttet på glattcelle.

- Nektet advokat

- Tre ganger ba jeg om advokatbistand, sier NRK-mannen.
- Først ble jeg nektet advokatbistand av tjenestemennene som sto for anholdelsen. Deretter ble jeg nektet advokatbistand i arresten, og siste gang seinere på natta av en arrestforvarer.

- De svarte meg ikke en gang da jeg spurte om advokathjelp, sier mannen til Dagbladet.

Han hevder at han også hadde problemer med å få svar på hvorfor han ble pågrepet. Til slutt skal han ha blitt fortalt at han var innbrakt etter løsgjengerloven.

- Jeg var ikke overstadig beruset. Jeg hadde spist lutefiskmiddag med gode venner fra klokka 19 til 23. Jeg var ikke full. Jeg forholdt meg dessuten veldig rolig, hevder mannen.

- Hevnakt

Kjendisen mener at pågripelsen og den seinere behandlingen fra politiet er en ren hevnaksjon fra politiets side. For et par år siden var han involvert i en episode som førte til at en polititjenestemann ble bøtelagt.

- Jeg har hatt ubehageligheter med politifolk etter den hendelsen. Jeg føler derfor at dette er en ren hevnakt fra Oslo-politiets side.
- Siden jeg er i tvil om politikammerets habilitet, har jeg ikke villet forklare meg for politiet om det som skjedde. Det har politikammeret akseptert, sier kjendisen.

Annet distrikt?

Han har bedt høyesterettsadvokat Ole Jacob Bae om å vurdere om de skal forlange at etterforskningen av anmeldelsen fra drosjesjåføren blir flyttet til et annet politidistrikt.

- Dette er ikke avgjort ennå. Jeg har bare hatt et kort møte med min klient om saken. Spørsmålet om habilitet vil jeg vurdere tidlig i neste uke, sier Bae til Dagbladet.