NRK-kjendis presset av flyttebyrå

Siv Nordrum mener seg presset for penger av et flyttebyrå. Politiet henla anmeldelsen. - Det er lett å skjønne hvorfor fenomenet torpedoer har oppstått, skriver den tidligere NRK-medarbeideren i en kommentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Nordrum, tidligere Asia-korrespondet for NRK, tar i sin faste spalte i avisa Vårt Land et kraftig oppgjør med Oslo-politiet. Tidligere i uka ble det kjent at hele 55 til 60 prosent av alle anmeldelser ble henlagt.

- Jeg kan godt skjønne at det kan være vanskelig for noen å akseptere at en anmeldelse blir henlagt. Men langt de fleste av anmelderne har likevel forståelse for at saker blir henlagt, sa hovedstadens kriminalsjef Roger Andresen til Dagsavisen.

Siv Nordrum er en av anmelderne som ikke har forståelse for henleggelsen av sin sak.

- Selv kan jeg merke et sinne komme sigende når man ser hvor effektivt bilførere kan bøtelegges når de har parkert feil. Hvis myndighetene vil, og kan tjene penger på det, kan man altså sette inn store mannskaper for de minste forseelser.

I artikkelen i avisa Vårt Land forteller hun om hva som skjedde da hun og familien i fjor var så uheldig å engasjere et flyttebyrå som viste seg å ha et tvilsomt rykte. Flyttebyrået skrudde ifølge Nordrum opp prisen kraftig mens de ennå hadde møblene. Flere titusener skulle betales kontant, ellers ville ikke møblene bli utlevert igjen.

En telefon til politiet avslørte at byrået var anmeldt for lignende forhold tidligere. Nordum anmeldte saken - men anmeldelsen ble henlagt kort tid etter.

- Av politifolk jeg snakket med i prosessen og andre bekjente, fikk jeg forståelsen av at det er blitt nokså alminnelig når politiet ikke ønsker å gå inn i slike saker, at man ordner opp privat ved hjelp av torpedoer, skriver Nordrum. Og avslutter:

- Det er jo lett å skjønne hvorfor fenomenet har oppstått. Og med den fart politiet henlegger saker, ser det ut til at torpedovirksomhet er et fremtidsrettet yrkesvalg.

BRUKTE IKKE TORPEDO: Siv Nordrum anmeldte et flyttebyrå som nektet å gi henne familiens møbler. Anmeldelsen ble henlagt.