ANGREPET PÅ T-BANEN: På en T-banetur mellom Majorstua og Borgen i Oslo 18. januar i år, ble NRK-kjendisen angrepet uten forvarsel. Foto: Jon Terje H. Hansen/Dagbladet
ANGREPET PÅ T-BANEN: På en T-banetur mellom Majorstua og Borgen i Oslo 18. januar i år, ble NRK-kjendisen angrepet uten forvarsel. Foto: Jon Terje H. Hansen/DagbladetVis mer

- NRK-kjendis slått og sparket på T-banen

En 40 år gammel Røros-mann må møte i retten tiltalt for å ha slått og sparket en NRK-kjendis på T-banen tidligere i år. Angrepet skal ha skjedd uten foranledning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet skjedde på formiddagen 18. januar, om bord på T-banen mellom stasjonene Borgen og Majorstua i Oslo.

Ifølge tiltalen ble NRK-kjendisen slått og sparket uten foranledning.

Den kjente NRK-profilen ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

- Jeg er ikke interessert i å snakke om ting som gjelder min private person, sier han til Dagbladet.

40-åringen fra Røros er tiltalt etter straffelovens paragraf 350, for forstyrrelse av den alminnelige ro og orden etter episoden. Dette straffes med bøter eller fengsel inntil to måneder.   

Mannen er også tiltalt etter paragraf 127 for å ha angrepet en politibetjent på legevakta en time etter at han angrep NRK-kjendisen. Dette har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

Tiltaltes forsvarer, Thorvald Tobias Vik Steen i advokatfirmaet Staff, har ennå ikke fått snakket med sin klient om saken.

- Jeg har ikke fått tak i ham, så jeg kjenner ikke til sakens detaljer, eller hvordan min klient stiller seg til tiltalen, sier Vik Steen til Dagbladet.

40-åringen er dømt flere ganger tidligere.

Saken kommer opp i Oslo tingrett i april.