NRK-kolleger må vitne om bank-overføring

NRKs tidligere Moskva-korrespondent Gro Holm blir et sentralt vitne hvis det blir tatt ut tiltale mot hennes kollega Marit Christensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK-kjendisen skal nå forklare seg om gigantsummen på 400000 dollar som Marit Christensen skal ha prøvd å overføre til Norge.

I går kveld hevdet eks-oberst Anar Agaev overfor Dagbladet at også han kjenner til den påståtte pengeoverføringen. Han påstår at pengene skulle brukes til eiendomskjøp i Brussel.

På slutten av 1990-tallet skal Marit Christensen ha forsøkt å overføre 400000 dollar fra en bank i Moskva til en bank i Oslo. Personen som fortalte politiet om dette er kollega Gro Holm. Dette opplyste politiadvokat Anna Maria Haarr i Oslo byrett i går.

Det var Gro Holms sekretær i Moskva som fortalte henne at Christensen hadde ringt fra Oslo og bedt om hjelp til overføringen. Sekretæren ble imidlertid frarådet å gjøre dette på grunn av beløpets størrelse, og lot det dermed være.

Da Gro Holm leste om straffesaken mot Marit Christensens eksmann i norsk presse, tok hun kontakt med politiet i februar for å fortelle hva hun hadde hørt fra sin sekretær.

NRKs Hans-Wilhelm Steinfeld skal også vitne i saken. Ifølge Badirkanovs og Christensens advokat, Ellen Haugsrud, skal Steinfeld uttale seg som Russland-ekspert.