NRK kutter i nettsatsingen

Ledelsen i NRKs nyhetsdivisjon foreslår at kanalens internettredaksjon skal halveres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralredaksjonen i nyhetsdivisjonen NYDI er i sjokk og har i dag sendt et protestskriv til ledelsen i NYDI og NRK Futurum. Også kringkastingssjef Einar Førde får tilsendt skrivet hvor redaksjonsklubben slakter forslaget.

- Vi skriver at vi er opprørt over forslaget. Det er ikke mulig å drive seriøst på nett hvis forslaget gjennomføres, sier klubbleder for lokalredaksjonen som driver med tekst-tv og internett i nrk, Bent Tandstad, til Dagbladet.no.

I sjokk

De ansatte i NYDIs sentralredaksjon fikk i går meldingen om at man ikke vil gi mer penger til til flere stillinger. Kutt-forslagene betyr at to multimedia-reportere mister jobben fra nyttår. Videre skal to andre stillinger i NYDIs internett-redaksjon også forsvinne, melder VG-nett.

- Dette er fullstendig tullete og jeg kan ikke forstå at forslaget er seriøst. Blir det som ledelsen har foreslått, blir vi bare tre personer som jobber fra 06.00 til 24.00, sier Tandstad.

Fremdeles håp

Kuttforslagene kommer bare kort tid etter at NRK slo fast at de skulle bli størst på nett i løpet av 16 måneder.

- Dette er jo ikke helt sikkert ennå. Vi kan jo håpe, men sånn det ser ut nå, mister vi ihvertfall tre faste medarbeidere pluss frilansere, forteller klubblederen.

NYDI leverer innholdet til NRK Futurum, som har nyhetene på sine nettsider (nrk.no). Ved lanseringen i september sa NRK-sjef Tor Fuglevik at nrk.no skulle bli størst. Fugleviks stedfortreder hadde i dag ikke hørt noe om nedskjæringsplanene.

- Jeg synes dette høres ut som en sammenblanding av linjene. Vi har ikke foretatt noen disposisjoner som reduserer nrk.nos satsing i forhold til dagens nivå. Vi har fremdeles som målsetning å bli det største nettstedet i kongeriket, men må bruke litt mer tid enn målsetningen. Men policyen er ikke endret, sier NRK Futurums stedfortredende leder, Svein Prestvik til Dagbladet.no.

Han viser til at nrk.no er det raskest voksende nettsida i Gallups måling for august-november. Nettstedet gikk fra å være blant landets noen-og-tjuende-plass til nummer 12 i Norge.