NRK-mann til rettssak mot Oslo kommune

Erling Borgen går til rettssak mot Oslo kommune. Årsaken er at kommunen varsler prisøkning i skolefritidsordninga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det får være grenser for snikinnføring av betaling for å gå på skole, sier den kjente NRK-journalisten til Klassekampen. Med seg har Borgen et opprørt foreldrearbeidutvalg (FAU) på Ruseløkka skole. En rekke foreldre ved andre Oslo-skoler har også uttrykt sterk misnøye med prisøkningen.

Borgen gir kommunen ved Skoleetaten en frist til 15. februar til å garantere at de vil dekke sin lovpålagte del av utgiftene til skolefritidsordninga. Borgen sier at mange foreldre har sagt seg villige til å dele kostnader ved en eventuell rettssak.

Borgen har datteren Juliane og sønnen Jakob, som begge er elever på Ruseløkka barneskole. Hvis de nye retningslinjene blir vedtatt, betyr det en økning i foreldrebetalinga ved denne skolen fra 1300 kroner per måned til 1750.

- Ikke minst vil dette ramme en del av innvandrerelevene hardt dersom den varsla prisøkningen blir gjennomført, sier Borgen.

For alle

I Reform 97 het det at alle skolefritidsordninga skulle være tilgjengelig for elevene de fire første åra for alle som ønsket det.

Prisøkninga har så langt fått mest dramatiske konsekvenser ved Vahl skole, der foreldrebetalinga økte fra 500 kroner til 1900 kroner. Dette førte til at halvparten av ungene har slutta i skolefritidsordninga.

<B>SINT:</B> NRK-journalist Erling Borgen truer Oslo kommune med rettssak hvis skolefritidsordningen blir dyrere.